Federatia islandeza de fotbal a anuntat printr-o declaratie categorica a directoarei executive Klara Bjartmarz, in legatura cu barajul pentru calificarea la Euro-2020 cu Romania, de la Reykjavik, ca ia in calcul “doar ca meciul sa se joace cu spectatori”.

Partida, un soi de semifinala pentru unul din ultimele locuri din turneu final, adica pentru prezenta in grupa C, care are meciuri programate si la Bucuresti, se va disputa pe 26 martie, iar asa-zisele stiri in legatura cu temperaturile si starea terenului, tot vanturate de presa noastra sportiva priceputa nevoie mare, nu tine seama ca suntem in apropierea instalarii serioase a primaverii, dar si ca terenul de pe arena din capitala islandeza are incalzire centrala.

Cealalta semifinala a play-off-ului de care vorbim, castigatoarele celor doua urmand sa dispute un decisiv (cu Romania tot in deplasare) este in aceeasi zi cu noi la Sofia, Bulgaria-Ungaria, iar bulgarii au anuntat ca va avea portile inchise. Acest baraj in toata puterea cuvantului este prevazut pentru 31 martie.

„In momentul de fata, luam in calcul doar ca meciul (cu Romania n.m.LO) sa se joace cu spectatori. Singura varianta pentru a se intampla altfel ar fi o decizie contrara din partea autoritatilor naționale. .

Suntem în contact permanent cu Ministerul Sanatatii, nu vrem sa lasam virusul sa ne afecteze vietile. Ne continuam planul de a juca barajul cu Romania cu spectatori si pregatim meciul exact in acesti termeni”, a afirmat Klara Bjarmarz.

Stadionul din Reykjavik are 15.000 de locuri, iar suporterii islandezi, celebri prin manifestarea lor, deja comparata cu haka a rugbystilor neo-zeelandezi, dar mult mai spectaculoasa, prin numarul participantilor, care reusesc sa pastreze perfect ordinea gesturilor, au epuizat toate biletele de mai bine de o luna!

* In cursa ciclista Paris-Nisa miercuri a fost programata etapa de contratimp individual la Saint-Amand-Montrond, victoria revenind, din nou surpriza, danezului Soren Kragh Andersen (Sunweb), cronometrat pe 15,1 km in 18’51”, cu o medie orara de 47,8 km.

Marele castigator al zilei in orasul natal al francezului Julian Alaphilippe, unul dintre favoriti, dar care nu pare pus la punct cu pregatirea, a fost liderul clasamentului general, germanul Maximilian Schachmann (Bora), care s-a situat pe locul secund, la doar 6 secunde de invingator, consolidandu-si pozitia de posesor al tricoului galben.

Joi este programata cea mai lunga etapa a editiei 78, Gannat – La Côte-Saint-André, de 227 km!