* RB Leipzig, prima echipa germana din Est in Bundesliga, dupa aproape 30 de ani de la reunificare, precum si Atalanta Bergamo s-au calificat in premiera in sferturile Ligii campionilor la fotbal, dupa duble victorii in fata unor formatii din Premier League si La Liga.

Astfel, RB Leipzig a surclasat acasa pe Tottenham Hotspur, echipa lui Jose Mourinho incasand marti seara un 3-0 (2-0) de neprezentare in Germania, dupa ce si in tur castigase cu 1-0, la Londra. Golurile de marti au fost marcate de Marcel Sabitzer (10, 21) si Emil Forsberg (87).

* Tot o aparitie inedita in sferturi este Atalanta Bergamo (foto), reprezentanta Serie A inscriind in dubla cu Valencia nu mai putin de 8 goluri! Dupa ce in tur, in Italia, a invins cu 4-1, Atalanta a castigat si in deplasare, cu 4-3 (2-1).

Slovenul Josip Ilicic a inscris toate cele patru goluri (3 – penalty, 43 – penalty, 71, 82), pe un Stadion Mestalla fara spectatori, pentru gazdele de marti marcand Kevin Gameiro (21, 51) si Ferran Torres (67).

* Partida echipei nationale de tineret a Romaniei cu Danemarca, din 31 martie din preliminariile Campionatului European Under 21-2021, a fost mutata de Federaţia Romana de Fotbal de la Craiova la Ploiesti din cauza masurilor luate pentru combaterea raspandirii coronavirusului. Decizia a fost luata pentru ca jucatorii selectionatei de tineret sa fie mai aproape de orasul partidei, ei antrenandu-se la Centrul National de la Buftea.

* UEFA a negat speculatiile privind amanarea EURO 2020 pentru anul viitor din cauza coronavirusului:”EURO 2020 va incepe la Roma pe 12 iunie. UEFA este în contact cu autoritatile locale si internaţionale competente cu privire la coronavirus si la evoluţiile sale. Nu este nevoie sa schimbam programul planificat”, a informat forul continental.

EURO 2020 va avea loc in perioada 12 iunie – 12 iulie în 12 orase europene, printre care Bucuresti. Meciul de deschidere Italia – Turcia va avea loc la Roma, iar finala va fi la Londra.

* Totodata, UEFA a respins cererea clubului englez de fotbal Wolverhampton Wanderers de amanare a meciului din deplasare cu echipa greaca Olympiakos Pireu, joi seara, în prima mansa a optimilor de finala ale competitiei Europa League, din cauza epidemiei de coronavirus.

*Ministrul japonez al Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, a declarat miercuri că amanarea sau anularea JO 2020 de la Tokio este “de neconceput”. “Din punct de vedere al sportivilor, care sunt actorii principali ai Jocurilor de la Tokio, in conditiile in care ei se pregatesc pentru acest eveniment care are loc doar o dată la patru ani, (…) este de neconceput” anularea sau amanarea Olimpiadei, a declarat doamna Hashimoto în faţa parlamentarilor japonezi, adaugand ca, totusi, o decizie finala este de competenta CIO.

* PROGRAMUL TV, joi, 12.03.2020:
15,40 Ciclism Paris-Nisa, Eurosport 1
19:45 Fotbal, Europa League Sevilla – Roma Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:45 Fotbal, Europa League LASK Linz – Manchester United Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:45 Fotbal, Europa League FC Salzburg – Basel Digi 4, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, Europa League Rangers – Leverkusen Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Europa League Inter – Getafe Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League Wolfsburg – Șahtior Donețk Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2