Razvan Burleanu, seful prosper al unui fotbal aflat in saracie lucie, a anuntat, prin interpusi, vezi bine, suspendarea tuturor competitiilor fotbalistice pana la 31 martie, in conditiile in care, fiind vorba de o data FIFA, oricum se oprea caruta inaintea meciului cu Islanda, barajul pentru barajul de calificare la Euro-2020.

Comunicatul este dur, dar inept, vorba poetului, incepe in forta, carevasazica: “Avand in vedere pericolul epidemiologic (sic!, epidemiologia este stiinta care se ocupa cu studierea cazurilor de epidemie, nu epidemia propriu-zisa, te umfla rasul cand se dau culti in cap semidoctii – n.m. LO) pe care-l reprezinta virusul COVID-19 si luand in considerare deciziile luate în ultimele zile de catre Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, Federatia Romana de Fotbal a decis sa suspende toate competitiile pana la data de 31 martie 2020.”

Acum, ca suspenda meciurile din ligile inferioare, pe care le organizeaza, mai pricepi, dar cu Liga 1 nu e treaba federatiei, ci a Ligii profesioniste de fotbal. Numai ca acolo e un vid de putere nemaipomenit, presedintele Gino Iorgulescu fiind, din motive nenorocite, pe care le stiti, practic inexistent.

Asa ca iese un domn, Justin Stefan, un fel de functionar cu rang, in LPF, care ne anunta, el spune, el aude, ca i-a propus lui Burleanu sa se joace meciurile deja programate, dar neavand nicio putere de decizie o fi starnit zambete. Joaca baietii astia o leapsa de nu s-a pomenit!

Evident, la o sedinta extraordinara de alegeri, cu doar cel mult 20 de participanti, adica in cadrul reglementarilor speriatului de bombe Arafat, pentru inlocuirea lui Gino nu se gandeste nimeni. Cand ma uit la componenta acestei institutii, cu unii membri, marcanti, deplini si plenipotenti pentru care cuvantul arest, mandat si altele sunt destul de obisnuite parca inteleg de ce e batista pusa pe tambal.

In fine, sa revin, deci nu se mai joaca fotbal in spatiul carpato-danubiano-pontic, nici Liga 1, nici a doua (oricum a inceput de ieri sa cada cate un fulg, Daco-Getica, Sportul Snagov…), a treia s.a.m.d. De copii si juniori stiti mai demult, asa ca asta e situatia, Maricico. O dau mai pe vorbe de cartier asa, ca nu mai rezist la moacele astea pline de importanta care ne vestesc din minut in minut Apocalipsa dupa Covid-19.

PS. Zilele astea nu mai dau pe blog programul tv, ca il dau cam degeaba, vad ca si La Liga a amanat. Pot doar sa va spun ca vineri, de la ora 15,40 puteti vedea pe Eurosport 2 cursa ciclista Paris-Nisa…