Cursa Paris-Nisa, care a devenit, in acest moment, singura intrecere sportiva din lume care se mai disputa, dupa navala anularilor, amanarilor sau in asteptarea unor decizii, a programat vineri etapa a 6-a, care a devenit penultima, pentru ca duminica nu va mai avea loc circuitul prin Nisa, incheierea obisnuita, iar victoria a fost una cu panas, a ciclistului belgian Tiesj Benoot (Sunweb), care a dus la bun sfarsit o evadare solitara de peste 20 km la final.

Pe traseul valurit dintre Sorgues si Apt, Benoot, unul dintre animatorii acestei a 78-a editii a Course du Soleil, a fost cronometrat pe 161,5 km cu timpul de 3h57’02”, devansand cu 22 de secunde primul grup de urmaritori, din care a trecut primul de sprinterul australian, coechipier cu invingatorul, Michael Matthews, care a facut acest efort pentru a nu lasa adversarilor cele 6 secunde bonificatie ale locului secund, pentru ca acum Benoot a venit pe locul 2 la general.

Si a fost foarte aproape belgianul sa preia chiar tricoul galben, pentru ca la doar 3 km inainte de sosire, germanul Max Schachmann (Bora) a luat aiurea un viraj larg pe stanga, cazand ca un incepator. Si-a recuperat bicicleta cu noroc (nu i-a lovit-o niciun coleg de urmarire…), astfel ca a redus cat a putut timpul recuperat de castigatorul zilei.

Sambata, asadar, vom avea etapa finala, Nisa-Valdeblore La Colmiane, pe 166,5 km, inaintea ultimei zile clasamentul general aratand astfel:
1 Maximilian Schachmann (Ger) Bora-Hansgrohe 22:46:24
2 Tiesj Benoot (Bel) Team Sunweb 0:00:36
3 Sergio Andres Higuita Garcia (Col) EF Pro Cycling 0:01:01
4 Felix Grossschartner (Aut) Bora-Hansgrohe
5 Michael Matthews (Aus) Team Sunweb 0:01:10
6 Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo 0:01:18

* Vineri dimineata, L’Equipe a anuntat ca guvernul Ungariei a decis sa anuleze cele 3 etape din debutul editiei 2020 a Turului ciclist al Italiei, din cauza problemelor de coronavirus, startul fiind cumparat cu bani grei de catre Budapesta, una dintre capitalele cele mai active in organizarea de competitii, inclusiv controversatul turneu final al FedCup la tenis feminin.

Asta insemna ca zilele de 9, 10 si 11 mai deveneau inutile in programul Giro, iar dupa vreo 3 ore de ezitare de la postarea in acest sens facuta pe Facebook (sic!) de reprezentantul maghiar al guvernului, Mariusz Revesz, firma organizatoare a marelui tur de primavara a anuntat ca a amanat desfasurarea ei. Ar fi culmea sa fie anulata…

* In fine, traim in plin bombardament cu astfel de anunturi legate de sport, una dintre ele, care ne priveste direct, fiind ca si meciurile din optimile si sferturile de finala ale Ligilor campionilor la handbal masculin si, respectiv, feminin au fost amanate, astfel ca Dinamo-PSG si CSM Bucuresti-Gyor nu vor avea loc la datele stabilite, ci doar candva, dupa 12 aprilie. Vom trai si vom vedea…