Federatia internationala de fotbal (FIFA) este pregatita sa amane editia inaugurala a Club World Cup de anul viitor, un Campionat mondial al cluburilor care vine sa se adauge competitiilor lovite de obezitate, fara sens si fara nicio semnificatie deosebita.

Din declaratia lui Gianni Infantino, avocatul de afaceri elvetian ajuns presedintele fotbalului mondial, intelegem ca acest branci pe care l-a luat a fost din partea Uniunii Europene de Fotbal, care, din cauza pandemiei de coronavirus, a fost nevoita sa amane cu un an principala competitie aflata in ograda sa – turneul final al Campionatului european intertari, adica Euro-2020, care va deveni Euro-2021.

Infantino a facut anuntul privind Mondialul cluburilor dupa ce a convocat pentru miercuri o reuniune online a Biroului FIFA cu sefii celor 6 confederatii continentale, dar un lucru este clar, decis – Club World Cup nu va avea loc in 2021.

Acest lucru va ajuta Federatia internationala de fotbal sa se aplece cu atentie asupra problemelor pe care este nevoita sa le rezolve, ambitiosul proiect intercluburi (ca sa nu zic inconstientul proiect…) fiind prevazut pentru un turneu gigant, cu 24 de echipe.

“Cu scopul de a asigura o solutie echilibrata pentru binele fotbalului si protectia intereselor tuturor participantilor si detinatorilor de drepturi de organizare, fie ei nationali, continentali sau de nivel mondial, am convocat o conferinta telefonica miercuri, pentru a vedea cum putem progresa in mod colectiv”, a spus Infantino, adaugand ca “in timpul acestei convorbiri, voi sugera sa urmam etapele viitoare:

– sa acceptam amanarea de catre CONMEBOL a Copa America 2020 si a UEFA Euro 2020 pentru iunie/iulie 2021;

– sa stabilim o noua intalnire, cand situatia va fi mai clara, pentru a vedea daca FIFA Club World Cup va fi mai tarziu, in 2021, in 2022 sau in 2023;

– sa discutam cu Federatia de fotbal a Chinei si cu guvernul chinez amanarea noii competitii FIFA Club World Cup pentru 2021, pentru minimizarea impactului negativ (in China, oameni buni! – n. mea. LO)

– sa discutam impactul acestor schimbari de calendar cu confederatiile, federatiile membre si alte organisme implicate pentru a lucra la un nou Calendar de meciuri internationale, cu obiectivul de a gasi cele mai bune solutii pentru toata lumea, iar decizia privind amanarile de competitii sa fie luata pana la sfarsitul lunii aprilie”.

La final, Infantino a facut o precizare cu care, cred, ar fi trebuit sa inceapa: “FIFA vrea sa ofere o contributie de 10 milioane de dolari Organizatiei Mondiale a Sanatatii, pentru a o ajuta la crearea unei asistente globale pentru rezolvarea crizei, precum si o ajustare a regulamentelor privind contractele si transferurile”.

LE. ACUM MI-AM ADUS AMINTE, DECI CE NE FACEM FETELOR?Campionatul european sub 21 de ani UEFA 2021 va fi cea de-a 23-a ediție. Turneul va fi gazduit de Ungaria si Slovenia în 9-26 iunie 2021! Va reamintesc ca UEFA a amanat Euro-2020 pentru 2021, intre 11 iunie si 11 iulie! CLAIE PESTE GRAMADA, CUM FACEM? AU UITAT SI COMPETITIILE PROPRII? VA DATI SEAMA CE NAUCEALA?