* Guvernul Romaniei a anuntat, prin MTS, ca federatiile si cluburile sportive beneficiaza de o amanare la plata a serviciilor de electricitate, gaze, apa, telefonie si internet, precum si a chiriei imobilelor in prioada starii de urgenta, dand in acest sens o HG, anuntata de ministrul Ionut Stroe.

O precizare importanta, insa: pentru a primi aceste facilitati, ajutoare din partea statului, la urma-urmei, “este obligatoriu ca aceste cluburi sa fie organizate legal, cu Certificat de Identitate Sportiva, iar activitatea lor sa fie afectata de epidemia de coronavirus. Ei bine, este cel mai bun prilej sa aflam si noi cine este membru federal pentru a ridica mana la alegeri si cine are activitate. Adica, vom avea o curatenie generalizata, intr-un domeniu in care, eu unul, am unele indoieli la unele discipline.

Cum bine se remarca in aceste zile in mai toate tarile, daca privim lucid situatia dramatica in care se afla in aceasta perioada intreaga lume, putem lua si lucrurile bune din dificultatile enorme prin care trecem, anume se limpezesc lucrurile. Nu numai aerul, care, efectiv, peste tot e mai curat, constata uimiti toti oamenii de pe aceasta Planeta…

* O alta masura primita, din cate reactii am putut vedea, cu satisactie de lumea sportului romanesc, este cea legata de Hotararea de a asigura sportivilor a caror activitate este afectata de criza generata de Covid-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de munca sau contractului de activitate sportiva, plafonat, ca la toata lumea angajata, la nivelul de 75% din castigul salarial mediu brut pe economie.

Este cuprins si personalul angajat in cadrul cluburilor si federatiilor sportive, centrelor nationale, bazelor sportive etc.

* Iata doua informatii care m-au pus rau de tot pe ganduri! Nu ca nu banuiam, am spus din noiembrie, iata, de aproape 6 luni ca totul e dubios, dar haideti sa judecam putin.

Intai, stirile, seci: “CSM București se întărește cu două jucătoare de la Corona Brașov! Sportivele dorite de vicecampioana României. Este vorba de Cristina Laslo si Daria Bucur”. (…) “În aceeași situație sunt și internaționalele Brașovului, Eliza Buceschi și Bianca Bazaliu, care din sezonul viitor vor juca la Minaur Baia Mare.” (in foto, puteti vedea unele din fete, care au si numele pe tricouri!).

Pai, iata, pe scurt, ce scria intr-un comunicat al Agentiei nationale antidoping, condusa de onor dl. Cristian Balaj, data actului oficial fiind 19 noiembrie 2019 (s-a nascut greu, la 2 saptamani de la declansarea scandalului banuitului doping cu laser intravenos…): “Bianca Bazaliu, Cristina Laslo, Daciana Hosu si Daria Bucur au fost notificate ca sunt suspectate ca au folosit o terapie cu laser intravenos, interzisa in regulamentele WADA”, precizand ca metoda folosita poate avea drept consecinta  “Jucătoarele riscă suspendări de 2 sau 4 ani!”.

Asadar, ce avem noi aici? Pai avem, ca public si iubitor de sport roman, nu numai brasovean, o bezna totala, nu ni s-a spus nimic, sunt dopate, nu sunt dopate? Apoi ne trezim cu 2 cluburi care angajeaza, ca la ruleta ruseasca, 4 handbaliste pe care sa le tina pe lefuri si altele pana la 4 ani degeaba!

Chiar ne lutati de fraieri sa credem altceva decat ca de fapt fetele (ne bucuram) pot juca imediat dupa ce trec suspendarile astea in cascada cu pandemia? Ne spune si noua ce mai e nou FRH si ANAD? Sau sunt fericite “organele” cu desfiintarea echipei brasovene, veritabila pepiniera pentru handbalul nostru (Cristina Neagu, daca ati auzit, glumesc, vezi bine, a inceput acolo handbalul de inalta performanta, internationala la 19 ani) si in lumea handbalului se stie deja ca totul e in regula? ASTEPTAM!

* Intre atatea stiri rele, iata si una cu adevarat excelenta, venita din rugby-ul australian: “Este prima săptămână de suspendare a campionatului din cauza coronavirusului, dar am reluat pregătirile. Totul decurge normal, antrenamentele se desfăşoară ca de obicei”, a scris, pe contul său de Twitter, aripa echipei Melbourne Rebels, Harry Potter.

”Toţi jucătorii sunt mulţumiţi că au revenit în cantonament”. De asemenea, si echipa New South Wales Waratahs a reinceput pregatirile, singura obligatie fiind ca jucatorii sa-si ia temperatura inainte de a intra pe teren.”Antrenamentul ne face să ne gândim şi la altceva, nu doar la coronavirus”, a menţionat Chris Whitaker, antrenorul secund al echipei.

Până acum în Australia au fost identificate 636 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi înregistrate şase decese. De acolo, din zona, a venit urgia, iata ca de acolo, din apropiere de… Japonia, totusi, poate vine si vremea buna!