Printr-o informare trimisa vineri la pranz federatiilor nationale, Uniunea europeana de fotbal a precizat datele la care se vor disputa meciurile inter-tari amanate, acestea urmand sa aiba loc in perioada 1-9 iunie, inclusiv semifinala de baraj pentru Euro dintre Islanda si Romania, de la Reykjavik.

* Pe 17 martie, Comitetul Executiv al UEFA amanase toate partidele inter-tari din martie, cu o trimitere in iunie, ceea ce parea atunci doar un semn de optimism, de speranta, iar acum aflam, de la Federatia romana de fotbal ca s-a primit chiar ziua intalnirii cu Islanda – 4 iunie, intr-o joi!

Este, daca imi e permis, ca un ghiocel aparut mereu ca prin minune, desi e in firea lucrurilor, primavara, in pofida faptului ca se spune ca evolutia pandemiei cu coronavirus poate aduce modificari, dar, ca orice om care se gandeste ca altii sunt, oricum au alte surse, mai bine informati, astfel ca o ditamai organizatie precum UEFA nu s-ar fi avantat fara absolut niciun motiv.

De la Nyon (foto, sediul forului continental) s-a anuntat, de asemenea, ca invingatoarele din play-off-uri vor avea loc pe 9 iunie. Iata insa (re)programarile de care va spun, in finala acestui baraj invingatoarea dintre Islanda si Romania urmand sa joace cu castigatoarea play-off-ului Bulgaria-Ungaria, de la Sofia, tot din 4 iunie:
Semifinale: 4 iunie 2020
Finale: 9 iunie 2020

Iata deci play-off-urile:

Islanda – România si Bulgaria – Ungaria
Bosnia-Hertegovina – Irlanda de Nord şi Slovacia – Irlanda
Scotia – Israel si Norvegia – Serbia
Georgia – Belarus si Macedonia de Nord – Kosovo.

“Imprumut” de la colegii de la Hotnews, care au o rubrica de sport bine facuta, si o informatie excelenta, anume unde evolueaza in strainatate fotbalistii islandezi pasibili de selectie pentru meciul de la Reykjavik (acum e clar ca vremea din iunie permite disputarea in capitala Islandei):
Unde evoluează cei mai importanți jucători ai Islandei:
Hördur Magnússon – TSKA Moscova
Sverrir Ingi Ingason – PAOK
Ragnar Sigurdsson – FK Rostov
Hólmar Örn Eyjólfsson – Levski Sofia
Jon Gudni Fjóluson – FK Krasnodar
Hjörtur Hermannsson – Brondby
Arnór Ingvi Traustason – Malmo
Gylfi Sigurdsson – Everton
Arnór Sigurdsson – TSKA Moscova.

Arena se numeste Laugardalsvollur si are 15.000 de locuri, iar faptul ca in preliminarile Euro-2020 doar Franta a putut castiga acolo, poate constitui o atentionare serioasa pentru Mirel Radoi, selectionerul, si baietii lui. Dar sunt convins ca stiu foarte bine cu cine au de-a face, Islanda fiind printre protagonistele CM 2018 din Rusia, dar si ale Euro-2016, unde s-au si calificat cu brio!

Insa, daca ma intrebati pe mine (dar eu oricum va spun, chiar daca nu ma intrebati) echipele unde joaca islandezii in strainatate nu dau fiori, adica nu sunt printre marile trupe europene. Asa ca sa fim optimisti pana la capat, mai intai ca se va juca, apoi ca se poate obtine un rezultat bun!