Stirile privind Jocurile Olimpice de la Tokio, din vara acestui an, au inceput sa fie contradictorii, ziarele spaniole AS si Marca, altfel cu texte din fotbal 90%, au dat ca sigura amanarea competitiei, fiind preluate si de altii, dar cum am invatat in zilele acestea tulburi m-am dus la sursa primara, Comitetul International Olimpic, unde presedintele Thomas Bach a si dat o scrisoare deschisa intitulata “CIO VA DECIDE IN 4 SAPTAMANI EVENTUALA AMANARE A JOCURILOR OLIMPICE DE LA TOKYO”.

Scrisoarea deschisa a fost inserata pe site-ul CIO, la Athlets365, fiind adresata, normal, sportivilor in primul rand, pentru ca ei sunt principalii vizati (de altfel, zvonurile din presa spaniola vorbeau de faptul ca “unele federatii au cerut”, or CIO are legaturi MEDIATE cu federatiile, fie si cele internationale, prin Comitetele olimpice nationale, iar acest lucru m-a facut prudent).

Cotidianul parizian L’Equipe, sursa de mare incredere, precizeaza ca, dupa ce incepand de marti “amanarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo a fost oficial tabu”, un birou executiv extraordinar al CIO a avut loc duminica, pentru a studia problema. Presedintele Bach a recunoscut inca de sambata ca forul olimpic mondial examineaza mai mule ipoteze.

Iar duminica seara, la ora 20,37, ora Bucurestiului, a venit si urmatoarea precizare:

“CIO a inceput discutii aprofundate cu diferite parti interesate, in primul rand aflandu-se Comitetul de organizare si autoritatile japoneze. CIO ESTE INCREZATOR CA ACESTE DISCUTII VOR FI FINALIZATE IN 4 SAPTAMANI”, iar in final se repeta o subliniere de saptamana trecuta: “In schimb, CIO arata ca o optiune de anulare pur si simplu a competitiei NU ESTE IN PROGRAM”.

Sa avem rabdare, sa nu plecam urechea la orice interventie, mai ales din mass-media, in pana clara de informatii, cu atatea competitii, in special “carnea” fotbalului, aflateĀ  la pastrare, mergand, cum incerc sa o fac pe acest blog, la sursele oficiale.

Dealtfel, luni dimineata va voi da traducerea integrala a SCRISORII DESCHISE, pentru ca, probabil din cauza interesului, site-ul se deschide greu, netul fiind coplesit. Dar cred ca fac rost de textul integral, care incepe “Fiind eu insumi un olimpic…”.

Un bob zabava, ce altceva aveti de facut?