* CSM Bucureşti a anunţat printr-un comunicat decizia suspendării activităţii, precum  şi că salariile nu vor mai fi plătite conform înţelegerilor iniţiale, ci în condiţiile determinate de Starea de Urgenţă şi ultimele decizii anunţate de Guvernul României, dar, sincer sa fiu, nu stiu cum va face din punct de vedere legal, pentru ca unele jucatoare, de handbal in special, au contracte individuale profesioniste, iar suma la somaj tehnic in caz de forta majora ar trebui sa fie 75% din contractul semnat de parti!

Or, una-i una, alta-i alta, vorba lui Mitica Dragomir si doctrinei Ciuce, din Coreea de Nord, pentru ca trimiterea la Ordonanta militara a guvernului in stare de urgenta se refera exclusiv la contractele de activitate sportiva, iar suma acordata de stat este 75% din salariul mediu brut, adica, net, tanda pe manda, vreo 2.800 lei, ca, dupa cum stiti, angararele angajatilor sunt de vreo 45 la suta! Asa ca este de vazut daca de pilda Cristina Neagu nu are cumva contract civil de jucator profesionist de peste 100.000  euro pe an?!

* Cam acelasi lucru se profileaza si la FCSB, unde, veti vedea mai jos, exista chiar o decizie FIFA de sanctionare a clubului, pentru nerespectarea unui contract cu un jucator polonez, dat afara abuziv de Gigi Becali (nasul Gabrielei Firea, ca sa vezi…). Aici, ot Pipera, latifundiarul, patron de fotbal, mantuitorul neamului, cu donatii de 100.000 lei, adica cateva sute de masti si combinezoane, a facut lotul de fotbalisti pulbere, punandu-i sa semneze, la gramada, reducerea salariilor cu 50%.

Unul dintre baietii mai slabuti de inger, Florin Tanase, ar fi semnat bazaconia, atragandu-si eticheta, scrie GSP, „TRĂDĂTORULE!”. Aici lucrurile mi se par foarte clare, nu poate decide nimeni contractul meu individual, asa ca hartia aia, daca a fost semnata, este nula de drept. Fiecare act intre parti, legea partilor cum se spune, pentru ca, asa cum am mai scris, PACTA SUNT SERVANTA, nu poate fi modificat decat individual, prin discutii intre cele doua parti!

* De altfel, FCSB si patronul lui au avut linia trasata, dupa ce FIFA a decis că FCSB i-a reziliat abuziv contractul polonezului. Forul a stabilit că atacantul trebuie să primească 93.500 de euro, o parte din suma totală pentru care semnase cu vicecampioana României. Gikiewicz a semnat cu FCSB în vara lui 2019 și a fost dat afară în toamnă, după doar trei meciuri. Polonezul a reclamat-o pe FCSB la FIFA și a avut câștig de cauză.

* Ceea ce va duce, ma tem, la desfiintarea echipei in cazul in care scandalul din primele randuri nu se rezolva legal si rapid, pentru ca FIFA, conform principiului fair-play-ului financiar, va da si interditie la transferuri. Asa ca daca sunt dati afara jucatorii sau chiar si o parte din ei, la reluarea competitiilor nu va mai avea cu cine intra in teren. Iata ce inseamna deciziile aiuritoare, dictatoriale si improvizatiile dupa umorile unei singure persoane!

* Lukasz Gikiewicz, fotbalistul polonez dat afara de Becali si castigator la FIFA, a suferit un veritabil soc, cand, dupa ce a semnat pe 8.300 de euro pe luna, nici foarte mult, s-a trezit dat afara fara niciun ban platit, desi semnase pe un an. Ca sa nu mai spun de maniera in care s-a facut acest abuz, colegii de la ziarul citat da pe larg pataniile…

* Comitetul executiv al European Athletics, forul european al sportului olimpic nr. 1, a avut o teleconferinta de 2 zile, principala decizie fiind o cerere adresata Comitetului de organizare a Campionatelor europene de la Paris de a realiza un raport detaliat, o evaluare privitoare la posibilitatea ca aceasta competitie sa poata avea loc in perioada stabilita, adica 25-30 august.

Solicitarea a fost determinata de dificultatile cu care se confrunta Franta, Parisul si imprejurimile in special, in urma masurilor luate de guvern din cauza pandemiei de coronavirus. Pe scurt, forul european vrea sa afle din timp daca organizatorii pot realiza la timp ceea ce si-au propus pentru aceste CE. De la sfarsitul lunii august, incepem sa ne luam serios de ganduri, noi speram ca pana atunci ne linistim…