* In fata acestor stiri fara niciun sens, venite dinspre FCSB in special, dar si dinspre alti patroni de carton din fotbalul nostru, cele legate de taierea la gramada a contracelor jucatorilor, iata un comunicat al Federatiei internationale de fotbal, care nici macar nu imagineaza masuri precum cea de mai sus, dimpotriva “RECOMANDA PRELUNGIREA CONTRACTELOR CARE SE INCHEIE IN IUNIE PANA LA INCHEIEREA COMPETITIILOR AMANATE”.

Deci, sa o luam pe indelete, sa intelegem cu totii, in primul rand fotbalistii, despre ce este vorba. Asadar, din cauza pandemiei de coronavirus, sezoanele au fost prelungite, in competitiile interne si internationale, din cauza de forta majora, astfel ca jucatorii nu au absolut nicio vina, ei sunt in posesia unor contracte care trebuie respectate cu sfintenie, pentru ca nu au nicio vina ca nu au finalizat competitiile.

Mai mult decat atat, potrivit unui document intern al FIFA, reprodus de mine prin intermediul L’Equipe, care l-a preluat de la agentia Reuter, aceasta consultand textul original, forul mondial “doreste sa vada contractele actuale ale jucatorilor si antrenorilor, acte care ajung la termen in iunie, prelungite pana la incheierea sezoanelor care vor pune capat competitiilor in curs”.

“In timp ce FIFA studiaza cea mai buna optiune pentru incheierea contractelor viitoare, prelungeste modul de abordare, vizand recomandarea prelungirii intelegerilor si antrenorilor liberi de contract in iunie, pana la sfarsitul campionatelor interne intarziate in prezent de epidemia de coronavirus, care a dus la prelungirea tuturor campionatelor, practic. Propunerea se va materializa in urmatoarele zile”.

In acelasi document se va propune totodata schimbarea datelor viitoarelor perioade de transfer, pentru a pune de acord noile date ale competitiilor in curs, intrerupte pana la noi ordine. In fine, in cadrul aceluiasi grup de lucru, FIFA va cere cluburilor si jucatorilor sa lucreze impreuna pentru a gasi solutii, modalitati la plata salariilor in aceasta perioada de stopare a competitiilor.

Asadar, totul este foarte clar, nu poate fi luata nicio masura unilaterala, iar in situatia concreta, “de la firul ierbii”, ca sa zic asa, mai intervine un factor important, un tert interesat – impresarul. Aceasta pentru ca si reprezentantul jucatorului are interes financiar in contract, nu? De altfel, a si inceput frasuiala specific damboviteana, Anamaria Prodan aducand amenintari directe la adresa lui Gigi Becali, ubicuul personaj trist al acestor zile…