* Uniunea europeana de fotbal a decis, cum era de asteptat, inca o data amanarea barajelor pentru ultimele locuri ale Euro-2020… din 2021, astfel ca meciul Islanda-Romania se va disputa, ultima strigare, in septembrie.

De asemenea, si cupele europene aflate acum in desfasurare au fost reprogramate pentru iulie-august, cand se vor si incheia, este optimist forul continental. Deciziile au fost luate intr-o videoconferinta cu toate cele 55 de federatii nationale, iar “caimacul” acestei stiri l-a luat televiziunea oficiala germana ZDF.

* Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a amanat pe termen nedefinit, din cauza pandemiei de coronavirus, apelul Rusiei impotriva deciziei WADA si CIO de suspendare pentru urmatorii 4 ani a Rusiei sportive din toate competitiile internationale, implicit Jocurile Olimpice.

Termenul initial a fost finalul lunii aprilie, dar inca de la inceputul lui martie a existat un dubiu, legat de progresul luptei impotriva pandemiei cu Covid-19.

De altfel, Rusia a lipsit, ca delegatie proprie (au fost doar sportivi in nume propriu) de la JO de vara din 2016, de la Rio, si de la cele de iarna din 2018, de la PyeongChang.

* Ca sa ne pastram in registrul Jocurilor, organizatorii JO de iarna din 2022, de la Beijing, s-au declarat constienti ca amanarea cu un an a JO de vara de la Tokio, “creeaza o situatie speciala” pentru ei, pentru ca, spun chinezii, ar urma ca intrecerile de vara si cele de iarna sa aiba intre ele un interval de doar o jumatate de an.

Evident, oricine isi da seama ca aceasta afirmatie este doar o ascundere, de fapt, a temerii ca fiind vorba de China, de unde a izbucnit teribila pandemie care a dat lumea peste cap, nu apropierea dintre Jocuri este problema, ci insasi gazda din 2022.