* WTA BRD Bucharest Open nu se va disputa anul acesta, dar din declaratia vicepresedintelui FRT Cosac nici nu se stia daca acest lucru se intampla din cauza coronavirusului sau ca urmare a faptului ca, pur si simplu, proprietarul nu semnase decat pentru anul trecut.

Tot acest turneu este intr-o ceata totala, mai ales chestia dubioasa cu fondurile guvernamentale, aproape 350.000 de euro, pe care nu se stie clar cine i-a cerut, cui au fost dati. Singurul lucru sigur este, daca ne amintim comunicatele parchetului, si ele lapidare, e ca guvernul Dancila a dat acest bani. Ce sa mai zicem, sa fie primiti nu putem, sa fie inapoiati, cam da!

Evident ramane un singur lucru: in 2020 este imposibil sa se desfasoare turneul. In rest, vorba lui Cosac, “mai vedem, mai discutam”…

* Karl-Heinz Rummenigge, presedintele Consiliului de administratie al Bayern Munchen, a declarat ca, in opinia lui, pandemia de coronavirus va aduce, dupa incheierea ei, unele lucruri pozitive, cum ar fi reasezarea pietei transferurilor jucatorilor, care o luase razna in privinta preturilor, iar din punct de vedere organizatoric va ingropa anuntata infiintare a unei Superligi europene.

”De la Legea Bosman din 1995, marea greseala a industriei fotbalistice a fost cresterea salariilor si a sumelor de transfer. Coronavirusul ne poate ajuta sa avem o lume mult mai rationala, cu un respect mai mare pentru fotbal. Nu cred ca va fi un proces dramatic. Va fi suficient ca fiecare sa fie deschis la corectarea filosofiei lui si poate vom avea un sport mai sanatos”, a spus Rummenigge, care a subliniat ca planurile pentru o Superliga unde sa poata juca doar cele mai mari cluburi vor fi lasate deoparte, definitiv, nimeni nu se va mai gandi la o asemenea idee.

La redeschiderea mercato, crede fostul mare atacant bavarez, oferta va fi mai mare decat cererea, iar, in consecinta, costul jucatorilor va reveni la normal. El a mai subliniat ca sustine o colaborare stransa intre FIFA si UEFA, sa aiba relatii armonioase, in interesul fotbalului, nu al fiecarei organizatii…

* Sportivii austrieci de mare performanta vor putea relua pregătirea in bazele sportive in cateva saptamani, a anuntat ministrul federal al sporturilor, Werner Kogler, intr-o conferinta de presa, unde a precizat, de asemenea, ca acest lucru se va petrece gradual, mai intai sporturile in aer liber care implica un contact redus, precum tenisul, dar si altele, abia apoi disciplinele de sala si care implica contacte mai ample.

“Este vorba doar de programul de antrenament al sportivilor, afectat puternic de pandemia de coronavirus, si nu de intrecerile cu spectatori”, a mai spus Werner Kogler, care a spus ca federatiile sportive vor avea nevoie de un ajutor de 38 milioane de euro.

* Reuniti intr-o sedinta online, membrii independenti ai organismului disciplinar al Federatiei internationale de haltere, au decis ca, din cauza depasirii numarului-limita admisibil de cazuri de dopaj, Thailanda si Malaezia nu vor avea reprezentanti la aceasta disciplina la JO de la Tokyo, suspendarea fiind de 3, respectiv, 1 an.

Sportivii din aceste tari nu vor putea participa la turneele de calificare olimpice, iar IWF a precizat ca o noua evaluare a tarilor cu astfel de probleme urmeaza sa aiba loc pe 4 octombrie, dupa ce Tribunalul de arbitraj pentru sport se va pronunta in apelurile inaintate si de alte tari.

Thailanda si Malaezia depasisera deja, oficial, fara posibilitatea de a face vreun apel, mai mult de 10 sportivi dopati, acesta fiind numarul-limita, care a atrage suspendarea tarilor in ofsaid de la orice reprezentare la marile competitii.