* Lungimista romanca Alina Rotaru, care face parte din “lotul” de 5 atleti romani calificati, deocamdata, dar noi speram cel putin la dublu, la JO-2020 de la Tokio… din 2021, a anuntat din Germania ca se pregateste conform programului in aceasta perioada a anului, singurul lucru care ii lipseste fiind concursurile, amanate sau anulate din cauza pandemiei.

”Mă aflu în cantonament în Germania, lângă Stuttgart. Situaţia este mai relaxată aici. Avem voie sa ieşim din casă, dar nu în grupuri mai mari de două persoane. La supermarket are voie sa meargă doar un membru dintr-o familie. Ca şi în România, toate bazele sportive sunt închise. Eu mă pot considera norocoasă deoarece sunt la socrii mei, într-o localitate mai retrasă şi mă pot antrena în aer liber. Am pistă, am groapă cu nisip şi chiar şi pădure unde să alerg. Alături de antrenorul meu, Mihai Corucle, care vine zilnic la mine, fac antrenamente aproape normale. Îmi lipsesc doar concursurile”, a declarat Alina Rotaru pentru site-ul FRA.

In privinta amanarii JO, Alina a spus: ”În aceste momente grele prin care trecem trebuie să punem sănătatea noastră şi a celor din jur mai presus de orice. Sunt tristă că Jocurile Olimpice nu vor avea loc în această vară, dar sunt şi mai tristă de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Oamenii îşi pierd locurile de muncă, îşi pierd persoane dragi lor şi nici nu pot merge la înmormântare să îşi i-a rămas bun. Acesta sunt adevăratele drame! E foarte trist! În ceea ce priveşte Jocurile Olimpice din 2021, pot să spun că am în faţă încă un an plin de provocări. Trebuie să mă pregătesc zi de zi la cel mai înalt nivel. Vreau dă devin mai puternică, mai rapidă şi să reuşesc să ating graniţa celor 7 metri!”

România are până acum cinci atleţi calificaţi la Jocurile de la Tokyo, Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Alin Firfirică (aruncarea discului).
* Organizatorii Turului ciclist al Italiei se opun reducerii numarului de etape din aceasta competiţie, ce ar urma sa fie reprogramata in octombrie, dar este aproape sigur ca Marele Start nu va mai fi din Budapesta, cum se convenise initial, contra unor sume importante…

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat miercuri modificarea calendarului internaţional, Turul Franţei urmând să aibă loc între 29 august şi 20 septembrie, urmat de Mondiale şi de Il Giro.
Ediţia cu numărul 103 din Il Giro era programată iniţial între 9 şi 31 mai, iar datele despre care se vorbeste acum sunt 3 octombrie startul primeii etape si 25 octombrie sosirea finala, cu un traseu exclusiv pe teritoriul Italiei.

* Cel ce parea vesnic la conducerea Federatiei internationale de haltere, ungurul Tamas Ajani, 24 de ani secretar general, 20 de ani presedinte, a anuntat ca si-a dat demisia din functia de presedinte, in care, de altfel, era suspendat de 90 de zile (pana pe 22 aprilie, cand ar fi fost destituit prin vot), din cauza unor matrapazlacuri financiare, deturnari de fonduri in special.

In acest fel, americanca Ursula Papandrea, presedinte interimar, conduce cu depline puteri IWF, federatie care se afla intr-o situatie dificila, nu numai din cauzele financiare amintite, care au dus la indepartarea lui Ajani, ci mai ales din pricina avalansei de cazuri de dopaj, care au dus la suspendarea nu numai a sportivilor individuali, ci si a unor tari in intregime de la competitiile internationale, inclusiv JO.