* In absenta totala a presedintelui Gino Iorgulescu, Liga profesionista de fotbal face anunturile prin secretarul general Justin Stefan, care a confirmat reluarea sezonului pentru incheierea, fara reduceri de program, a campionatului actual.

Sub semnul unei mici indoieli (“Ar putea fi reluat”), insa cu o certitudine (“Fara spectatori”), meciurile Ligii 1 vor reincepe pe 6 iunie, cu ultima etapa programata pe 26 iulie.

“Avem un obiectiv clar, şi anume să disputăm toate meciurile rămase de jucat în acest sezon. Numai în acest fel putem să rămânem în contractul pe care îl avem la momentul acesta fără să intervină modificări, mai ales în ceea ce priveşte suma pe care urmează să o plătească partenerul nostru media. O diminuare a numărului de meciuri nu este luată în calcul”, a spus Justin Ștefan, adaugand ferm: „Mult timp de acum înainte vom discuta despre un fotbal fără spectatori”. Adica vor fi in incinta fix 239 de oameni. Speram sa fie sigur macar jucatorii…

* In ce priveste discutiile privind propunerile pentru ca din sezonul 2020/2021 sa avem 16 echipe, omul bun la toate de la LPF a spus: “Nu cred că azi, într-un moment cu probleme economice s-ar putea pune problema creşterii numărului de echipe”.

Acum ramane sa vedem ce forta de decizie si reprezentativitate are domnul Stefan. Dar in brambureala din fotbalul romanesc orice este posibil.

* Desi nu prea inteleg, recunosc, ce se intampla la Dinamo, anume la clubul de fotbal, nu pot sa nu consemnez si eu zbaterile de acolo, in care umbla ca o gaina fara cap “patronul” Ionut Negoita, avand umbra fostului patron Nicolae Badea, iar doua entitati de suporteri, proiectul socios „Doar Dinamo București”, cel patronat de PCH, precum si cealaltă entitate socios, „Dinamoviști pentru Dinamo”.

Aceasta din urma, ghidonata, daca inteleg bine, de Cornel Dinu, face o mișcare chiar în Vinerea Mare: a înaintat o ofertă pentru firma deținută de George Drăghia, omul de afaceri căruia Negoiță i-a cedat acțiunile lui Dinamo în 2018.

Reprezentanții ADPD se oferă să achiziționeze pachetul majoritar de acțiuni al clubului în schimbul sumei de un leu, cea solicitată recent chiar de către Negoiță.

„Domnule Ionuț Negoiță, Gândeşte înţelept, este momentul să te retragi așa cum ai promis! Nu putem trăi la nesfârșit cu fața la trecut și cu spatele la viitor.

În aceste vremuri grele din viața lui Dinamo este imperios necesar să ne luăm destinul în propriile mâini, să luptăm pentru ceea ce nouă ne aparține, să ne luăm Dinamo înapoi! Ne-am săturat de pseudo investitorii care au sabotat clubul ani și ani la rând, care și-au umplut conturile pe spatele lui Dinamo, devenită paravan pentru afacerile lor dubioase, în timp ce fotbalul dinamovist a ajuns la un minim istoric.

În urma ultimelor declarații venite dinspre actualul patronat al lui Dinamo, vă anunțăm pe toți suporterii dinamoviști că în această seară, Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo a trimis o ofertă scrisă de cumpărare a pachetului majoritar de acțiuni al S.C. Dinamo 1948 S.A.

Facem un apel către Peluza Cătălin Hîldan cât și către ceilalți suporteri care aveți în inimă Dinamo București, să ne susțineți în demersul nostru de a readuce Dinamo în mâinile celor care iubesc necondiționat această echipă.Uniți nu putem fi înfrânți!”- Comunicat ADPD

Asociația „Dinamoviști pentru Dinamo” a fost înfiinată în 2018. Printre membrii fondatori se află Cornel Dinu, Răzvan Oprea (actor), Ioannis Modan, Emil Udeanu, Stefan Demci, Bogdan Pancu, Mihnea Ionescu (fost șef de galerie la Dinamo), Adrian Lungu, Cosmin Csender, Robert Bălăceanu.

Sper ca ati inteles ceva. Eu, recunosc, nu prea sunt lamurit, dar poate sunt eu mai nauc, asa, mai ales cand citesc ca FC este imprumutat vandut la niste unii, de care nu vorbeste nimeni, cu dobanzi, zice Danciulescu, “mai mari decat la banca”… Oricum, la o medie de 2.000 de spectatori pe teren propriu sa ai mai multe organizatii de suporteri miroase a interese ciudate!