* Site-ul oficial al FISA, World Rowing, a anuntat luni noile date ale Campionatelor europene de canotaj pentru U23 si cele pentru juniori, care se vor disputa in lunile septembrie si octombrie in acest an, date care, mie unuia, mi se par foarte bune pentru sportivii nostri, calificati pentru JO-Tokyo, dar aflati cam la aceste varste fragede…

Astfel, Campionatul european de seniori de la Poznan, in dubiu din cauza pandemiei de gripa Covid-19, intrecerile U23 vor fi reprogramate sa aiba loc la Duisburg, in Germania, pe 5 si 6 septembrie, inscrierile pentru cazare urmand sa se incheie pe 15 mai, iar anularea acestor rezervari – pe 31 mai, fara penalitati.

CE de juniori de la Belgrad sunt acum programate pentru 26 si 27 septembrie 2020, cu rezervari de cazare amanata pana pe 5 iulie, iar Europenele de la Poznan vor avea loc in perioada 9-11 octombrie, cu rezervari pana pe 9 august.

* Intr-o perioada in care ciclismul se afla, in intregime, in “sur place”, din toate punctele de vedere, iata ca am inregistrat in zilele trecute si o prima miscare concreta, administrativa, ce-i drept, dar de bun augur, mai ales pentru noi: campionul roman Eduard Grosu si-a prelungit, oficial, contractul cu echipa franceza Nippo Delko One Provence, dupa cum anunta Gazzetta dello Sport inca de la sfarsitul saptamanii trecute.

Evenimentul este unul aparte, intrucat este vorba de prima noua semnatura din plutonul profesionist, iar durata prelungirii este pana la sfarsitul anului 2021, iar aceasta liniste il poate pregati moral si pentru a ocupa singurul loc-cota, repartizat Romaniei, pentru JO-Tokio in probele de sosea, la competitia amanata pentru 2021 existand, insa, obligatia ca toti rutierii inscrisi sa participe la ambele probe – atat la contratimp, cat si la fond.

* Marti ar urma sa se faca tranzactia dintre Ionut Negoita, patron, finantator, actionar principal, ceva la FC Dinamo Bucuresti, mie unuia nu-mi este foarte clar, si Asociatia “Dinamovistii pentru Dinamo”, prin care suporterii din acest grup (mai e unul, cu numele lui Haldan, eternul capitan), dau banii stransi prin donatii pentru a prelua clubul de fotbal.

Nu-mi este foarte clar, cat si cum (1 leu pentru 80 la suta din actiuni, plus 180.000 euro, cat sunt necesari pentru obtinerea licentei in editia viitoare a campionatului Ligii 1), cert este ca Dinamo reprezinta doar o parte din putreziciunea din fotbalul romanesc, condus de-a lungul anilor, inclusiv acum, de fel de fel de personaje dubioase (nu risc nimic, daca fac o lista de puscariasi patroni in fotbal va luati cu mainile de cap…), iar aceasta situatie se poate rezolva doar prin incizii dure, nu prin continuarea ametelilor de acum.

Nu spun ca se va face, poate fratele primarului de la 3 va semna predarea-primirea, o fi in dificultati financiare. De pilda, una din afacerile lui bine plantate si afisate, Hotelul RIN, in fotografie, chiar, ma intreb de ce nu a pus la dispozitie macar o aripa, ca tot nu merge treaba, drept loc de carantina, e si la margine de Bucuresti.

Si, sincer, nici nu-mi face placere, da’ deloc, sa ma amestec in ciorba asta lunga, dar sper ca se va pune capat unei situatii care arunca cu noroi pe o istorie scrisa de fotbalisti de cea mai buna calitate, umana si profesionala, cu care ma mandresc ca am fost chiar prieten.

Astept si eu sa vad cum se vor rezolva toate astea, ca de incheiat nu-mi fac iluzii, fotbalul nostru este in belea mare, boala e lunga, nadajduiesc doar sa nu completeze zicala, stiti dvs, “moarte sigura”…