Incep cu sfarsitul acestei zile de marti, 3 ceasuri rele, cand se anuntase perfectarea preluarii actiunilor masiv majoritare ale FC Dinamo Bucuresti catre Asociatia “Dinamovistii pentru Dinamo”: NE MAI VEDEM SI MAINE, vorba cantecului, adica miercuri.

In fapt, la ora la care postez chestia asta comunicatele tuturor partilor aflate in discutii (ce se baga unii in seama, ai impresia ca sunt G7 cel putin), adica la ora 21,00, “Nu s-a ajuns la un acord privind cedarea pachetului de acțiuni. Patronul a anunțat că ele costă 1 leu, doar că mai sunt și datorii (pasive) ale clubului, cifrate la peste 2 milioane de euro, iar ADPD ar vrea ca acestea să fie achitate de asociație în decurs de mai mulți ani. În schimb, ADPD ar putea, din ceea ce au transmis membrii ei, să se ocupe de plata integrală a ceea ce a mai rămas, 180.000 de euro, din achitarea licenței.

Apoi, in cursul zilei au aparut fel si fel de aiureli, ba ca au aparut niste spanioli care sa cumpere clubul, dupa cum a spus fratele Ionut Negoita, care, dupa doar 2 ore de la acest anunt a spus, acelasi personaj care pe zi ce trece devine mai penibil: “Au venit cu o cretinitate”.

Apoi, mai sunt niste unii, suporteri inteleg, “Doar Dinamo Bucuresti”, care ar avea 10% din actiuni, iar alti sustinatori, Peluza Catalin Haldan, alta gasca in alta traista (daca te iei dupa asociatiile astea ai zice ca tribunele sunt arhipline si la antrenamentele fotbaliatorilor alb-rosii…), care s-au oferit si ei sa alea-alea…

In fine, stam ca fraierii si ne uitam la aiureala asta, ca tot nu avem altceva in fotbal (doar o stire UEFA, ca echipele pentru cupele europene trebuie anuntate pana pe 20 iulie, singurul lucru concret al zilei).

Dar cum tot stateam degeaba, m-am gandit putin la o lista, nu stiu daca exhaustiva, vorba poetului, de puscariasi, “cu frecventa”, nu asa, amatori, din fotbalul romanesc de varf. Fratilor, credeti-ma, e instructiv, se face de o echipa de presedinti, completa, cu rezerve bine plasate.

Ia uitati-va aici, ca poate ati uitat: Vasile Ianul, Petre Buduru, Cristi Borcea, Gigi Becali, Jean Padureanu, Ion Nicolae, Ioan Niculae, George Copos, Gheorghe Stefan, Marian Iancu, Dumitru Sechelariu, Dinel Staicu, banca fiind completata cu actionari, impresari, arbitri, asociati, adjuncti, directori tehnici, precum MM Stoica, Giovanni si Victor Becali, Gica Popescu, Vasile Avram, Gheorghe Constantin-Valcea, Dragos Savulescu…

Daca am uitat vreunul, sa ma ierte…

PS. Am facut o poza si cu un alt celebru personaj din fotbal care a ajuns la “mititica”, francezul Bernard Tapie, la un pahar de vorba pe cand era presedinte la Olympique Marseille. Dar nu o am, fizic, ca de 25 de ani ma ameninta fostul meu coleg, Nicusor Stan, fotoreporterul care m-a prins in obiectiv, ca o cauta. Poate are acum, la autoizolare, timp sa se uite prin filmele de prin 1992!

LE. Evident, si miercuri la pranz a continuat panarama numita tratative Ionut Negoita, care acum vrea 1 leu si ceva, “ceva-ul” asta fiind 4,5 milioane de euro, datorii (cum s-or fi adunat atata banet?). O stire buna, totusi: FRF a anuntat ca a cerut UEFA ca, din cauza pandemiei, sa amane dincolo de 30 aprilie data-limita pentru plata datoriilor clubului in perspectiva obtinerii licentei.