* Iata ca dupa 15 mai, cand inceteaza starea de urgenta, fiind prevazuta doar stare de alerta, sportivii de performanta vor reveni la pregatire centralizata, in bazele sportive, care, atentie, vor fi deschise doar pentru ei, evident in conditii de protectie medicala si de prudenta normala, dupa cum a precizat luni la ora 14,00, presedintele Klaus Iohannis.

Este lucrul pentru care au insistat unii oameni de sport adevarati, daca ne amintim chiar tonul cumva ultimativ pe care l-a avut acum vreo saptamana presedinta FR Canotaj, Elisabeta Lipa, iar bunul simt spunea clar ca, mai ales in sporturile individuale sau cu contacte limitate, pregatirea comuna, in conditii speciale, sub protectie si autoprotectie, asemenea abordare este logica.

In ce priveste competitiile, ele vor fi reluate oricum dupa pregatiri, asa ca nu voi bate si eu apa in piua cum vad ca se poarta in aceste zile, datul cu parerea, citarea oricarei opinii care li se par unora optimista. Vom trai si vom vedea, dar in primul rand vom trai. Altfel, poate chiar mai bine…

* Iar pentru ca din starea de revenire la bine face parte si stimularea umorului, nu pot trece neam peste stirea zilei: Anamaria Prodan va candida pentru postul de presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru ca, zice ea, “M-am nascut lider! Doar Steaua nu ma va vota”.

Ei asta cu doar FCSB (nu Steaua, alta gasca in alta traista) nu o va vota nu prea se  pupa cu balacareala administrata, cam ca la usa cortului, de cea numita cu duiosie “Prodanca” lui Gica Hagi, acum vreo 2-3 luni. Or, dupa cum stim noi, Hagi are si el vot, cu Viitorul…

Oricum, in afara faptului ca se declara impresara de fotbalisti (poate chiar o fi, eu vad ca jucatorii cat de cat valorosi sunt tot la Giovanni Becali), ca e sotia antrenorului Reghenkampf, fost international cu o selectie (de vise rele…) si ca i-a dat o palma in public, din motive obscure, lui Dan Alexa, nu prea vad legatura doamnei cu jocul acesta.

Nu mai insist, ca sa nu ma faceti misogin, ca nici nu sunt, zau, dar as sfatui-o pe Anamaria sa acorde primul interviu ca presedinta, EXCLUSIVITATE, in emisiunea cu titlu atat de inspirat “Stop pe piept”, a cunoscutului si bine numitului confrate Alin, cum altfel, Buzarin! Lovitura de presa, ce mai!

* Recunosc ca nu prea pricep insistenta cu care Comitetul Olimpic Canadian ataca Jocurile Olimpice de la Tokyo, presedinta Tricia Smith explicand de ce a anuntat ca sportivii din tara sa vor boicota editia XXXII inaintea tuturor altor organisme semnificative.

Doamna prezidenta a spus ca disputarea JO ar fi “neetica”, iar aceasta afirmatie a fost facuta chiar dupa ce CIO declarase ca exista posibilitatea ca JO Tokyo 2020 sa fie amanate, lucru care s-a si intamplat, pentru 2021, 23 iulie-8 august.

Acum sa va spun si de ce mi se pare un pic cam nepotrivit ca tocmai Canada sa faca asemenea gesturi, lalaiala de acum, cu “explicatiile” dand un semn ca s-a cam inteles. Pai sa ne aducem aminte ca editia 1976, de la Montreal, a fost prima boicotata, atunci de unele tari africane, din motive penibile, de fapt pretexte (o echipa canadiana de club de rugby fusese in Africa de Sud).

Ei bine, JO Montreal-1976, amenintate prin aceasta lovitura data de neparticiparea a vreo 30 de tari (au urmat boicoturile si mai dure, dat tot aiurea de la Moscova-1980 si Los Angeles-1984), au fost salvate de exceptionala editie, in care stea intre stele a fost Nadia Comaneci, care a adus din nou lumina intr-o atmosfera mohorata.

Or, tocmai tu, care ai trecut printr-un boicot, sa sari primul cu asemenea cuvant in arena internationala? Sunt momente cand ar fi bine ca unii sa se stapaneasca, sa fie mai ponderati si sa nu se faca definitiv de ras.