* Daca tot e sportul in pauza, ce s-a gandit primarul sectorului 1, alde Tudorache: ia sa trantesc eu un mall (ca fix asta ne mai trebuia…) in locul bazei ProRapid din Bucurestii noi, asa ca, in momentul in care se vede clar ca daca nu ai baza de pregatire proprie ai probleme, giulestenii raman pe drumuri.

Dar aiureala este alta, Bucurestiul, care si asa e praf (noroc cu pauza asta de circulatie), este facut si pulbere, pe felii, parca nu ajungea ca arata ca o pizza, ca asa a si fost taiat, pe sectoare, cu varful in centru, pe unde daca mergi treci in 20 de minute dintr-un sector in altul, dar nu are nici macar o gandire sistematica.

Gandire care se numeste in limbajul de plastic actual PUG, Plan Urbanistic General, pe baza caruia se executa, insa in limitele impuse, PUZ-uri, insa coordonat de primaria generala a orasului. Acum, iata, fiecare sector face PUZ-uri cum il taie capul pe fiecare baronas local. Sau cum fac rost de oarece foloase din combinatiile cu niste firme dubioase, in acest caz una Vego, dupa cum scrie GSP.

* Dar de ce sa ne mai miram de harcea-parcea care se executa cu sarg in Bucuresti (ca si in alte locuri), de vreme ce aud chiar acum pe un post de televiziune ca Politia locala a sectorului 3 a facut captura secolului, peste 20 de kilograme de varza murata! De fapt, tampenia este existenta acestei politii locale, fostii gardieni publici, existenti inainte de comunism, care chiar cu asta se ocupau, pazeau. Si atat!

Acum, paznici sunt privati, de la firme facute de fostii securisti si politisti, iar “localii”, imbracati, hraniti si platiti bine de noi progreseaza de la confiscatul patrunjelului la varza murata. Te inchini, nu alta, dar ce facem cu baza sportiva a Rapidului, totusi?

Iar culmea-culmilor este ca procesul pentru recuperarea bazei de la George Copos a fost facut de Primaria Generala, nu sectorul 1! Primarie generala care cam voia sa faca marele spital intergalactic, parca… Aiureala maxima!

* Echipa României va fi in prima urna valorica la tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2020, din Danemarca si Norvegia (3-20 decembrie), alaturi de Franta, Rusia si Olanda, adica potrivit clasamentului ultimei editii, dar si in urma anularii meciurilor din preliminariile actuale, din cauza pandemiei.

Potrivit clasamentului EHF EURO 2020, s-au calificat la turneul final din decembrie Franta, Rusia, Olanda, România, Suedia, Ungaria, Muntenegru, Germania, Serbia, Spania, Slovenia, Polonia, Cehia, Croatia, precum si, evident, gazdele Norvegia şi Danemarca.

Iata urnele, valorice, pentru tragerea la sorti:
Urna 1: Franta, Rusia, Olanda, România;
Urna 2: Norvegia, Ungaria, Suedia, Danemarca;
Urna 3: Muntenegru, Germania, Serbia, Spania;
Urna 4: Slovenia, Polonia, Cehia, Croatia.

Organizatorii au decis deja ca Norvegia sa faca parte din Grupa D (Trondheim), iar Danemarca din Grupa A (Herning). Arena Spektrum din Trondheim va gazdui si Grupa C in care a fost repartizata Olanda, iar din Grupa B, de la Frederikshavn, va evolua Suedia.

* Fotbalul romanesc, aflat intr-o stare de nauceala totala, simte parca nevoia sa faca macar stiri, asa ca a inceput deja sa schimbe antrenorii din Liga 1, nu se stie de ce, cea mai socanta fiind constatarea ca masurile au fost luate pentru formatiile ai zice mai valorose, 2 calificate in play-off, adica in primele 6!

Primul schimbat a fost Corneliu Papura, dat afara de la Craiova (el a zis ca a demisionat) si inlocuit cu italianul Cristiano Bergodi, in timp ce lui Edi Iordanescu i s-a facut mila de conducatorii lui Gaz Metan Medias, declarand ca pleaca, pentru ca gruparea ardeleana sa nu mai plateasca un salariu degeaba! Induiosator, zau asa, dar parca vad ca mediesenii nu mai aveau bani, iar perspectiva taierii din drepturile TV, care reprezinta peste 80 la suta din buget la GMM, a dat frisoane.