* Asa cum era de asteptat, de altfel, editia din acest an a Turului ciclist al Bihorului a fost amanata pentru 2021, anuntul fiind facut pe pagina oficiala a competitiei, chiar astazi. Iata, insa, precizarile, asa cum au fost comunicate de cei responsabili:

”Dragii noştri, ediţia din 2020 se amână pentru 2021. Pe 9 iulie ar fi trebuit să aibă loc a 5-a ediţie a Turului (…)

La această ediţie aniversară (9-12 iulie), a cincea, urmau să participe 20 de echipe însumând 160 de sportivi internaţionali. Prima etapă era programată în data de 10 iulie – 163 de km pe traseul Oradea – Salonta – Căpâlna – Băile Felix – Oradea (163 de km); în 11 iulie trebuiau să se desfăşoare etapele 2A – contratimpul individual prin centrul oraşului Oradea – şi 2B – 150 de km pe traseul Oradea – Oşorhei – Borod – Bratca – Beiuş – Pietroasa – Padiş, iar în 12 iulie era etapa a treia, pe o lungime de 158 de km, pe traseul Oradea – Oşorhei – Tileagd – Derna – Marghita – Diosig – Oradea.

Ediţiile precedente ale competiţiei au fost câştigate de columbieni – Egan Bernal (2016 – foto, actualul detinator al trofeului decernat Turului Frantei, la Oradea remarcandu-se pentru prima oara), Rodolfo Torres (2017), Ivan Ramiro Sosa Cueva (2018) şi Daniel Munoz (2019), toţi de la Androni Giocattoli.”

As face o precizare, totusi, pentru acuratetea datelor: daca toate cele 20 de echipe ar fi prezentat garnituri complete, nu ar fi putut fi mai mult de 120 de rutieri in pluton, Turul Bihorului fiind de categoria 2.2 in clasificarea UCI, cu un numar mai mic de componenti la fiecare echipa…

* Pilotul german Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, a anuntat oficial, marti, ca se va desparti de echipa Ferrari la finalul editiei din acest an a Campionatului Mondial, confirmând astfel zvonurile apărute anterior în presa germana. De fapt, cele mai multe informatii vin in sensul ca Vettel a fost sfatuit sa plece, demis, dat afara, mai ales ca nu se avea prea bine cu steaua in urcare Charles Leclerc.

In varsta de 32 ani, Sebastian Vettel a venit la Ferrari in 2015, după ce a cucerit patru titluri mondiale cu echipa Red Bull. Printre cele mai vehiculate nume de inlocuitori sunt spaniolul Carlos Sainz jr, de la McLaren, si australianul Daniel Ricciardo, pilotul echipei Renault, dar se vorbeste chiar si de actualul campion mondial Lewis Hamilton, aflat acum la Mercedes.

* Fostul campion mondial al greilor Mike Tyson lasa sa se inteleaga ca o revenire a sa in ring, la 53 de ani, este mai aproape decat oricand, postand pe retele de socializare imagini cu el antrenandu-se serios, video insotit de textul ‘Am revenit’.

”Iron Mike”, cel mai tanar campion mondial din istorie, la 20 de ani, primul pugilist de categoria grea care a detinut simultan toate cele 3 centuri semnificative ale boxului profesionist, WBC, WBA si ITF, vrea insa sa lupte doar in meciuri demonstrative, in scopuri caritabile, iar numele celor “provocati” sunt numai bune pentru acest scop: campionul mondial de rugby neozeelandez Sonny Bill Williams, cu 7 victorii profesioniste in ring, si chiar fostul campion mondial, acum pastor, Evander Holyfield.