* Primii 149 de sportivi din cadrul loturilor olimpice au intrat incepand de luni in cantonament de pregatire, deocamdata in regim inchis pentru 2 saptamani, dar acest lucru este obisnuit pentru marea performanta, a anuntat presedintele COSR Mihai Covaliu.

* “Începând de astăzi vor veni în cantonamentul de la Izvorani loturile olimpice de judo, box, lupte, gimnastică, nataţie şi kaiac-canoe, un număr de 149 de sportivi, asta în primă fază. Iar canotajul la Snagov cu aproximativ 100 de persoane. Ăsta este primul val, ca să spun aşa. Este vorba despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice sau în curs de calificare. (…)”.

Alaturi de ei se afla “specialişti care fac parte din comisia medicală din cadrul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, o parte sunt membri COTAS, Centrul Olimpic de Testare şi Asistenţă Ştiinţifică, sunt specialişti în domeniu. Am făcut săptămâna trecută o vizită la Izvorani să vedem exact cum decurg pregătirile. Totul este în regulă, traseele sunt marcate, practic nu va fi ceva foarte diferit pentru sportivi, va fi o procedură asemănătoare celei de intrare într-un sat olimpic. Aşa am gândit această procedură, să fie cât mai prietenoasă cu sportivii. Nu este ceva cu mult diferit de o cazare într-un sat olimpic. Aşa că sportivii sunt obişnuiţi, antrenorii sunt obişnuiţi”, a subliniat fostul campion olimpic.

Cei 149 de sportivi care urmează să intre în cantonamente centralizate fac parte din loturile olimpice de canotaj (96 de sportivi), haltere (7), box (6), kaiac-canoe (5), judo (12), lupte (12), gimnastică artistică (6), nataţie (5).

* Dupa un sezon dezastruos, facut praf incepand din 4 noiembrie 2019, cand, din motive pe care inca nu le stim exact, doar banuieli, o echipa, Corona Brasov, a fost distrusa, la CM feminin am avut o comportare lamentabila, iar colac-peste pupaza, a venit si pandemia de Coronavirus, Federatia Romania de Handbal, prin prea supusul Comitet director condus de presedintele Alexandru Dedu, a pus cruce competitiilor interne, declarand ca anul acesta nu se vor acorda titluri, nici la feminin, nici la masculin.

La votul exprimat cu supusenia de care am inceput sa ne cam saturam, scorul a fost 11-6, munca jucatorilor si jucatoarelor a fost facuta harcea-parcea, dar, pentru ca nu puteau, sub amenintarea excluderii, ignora deciziile forului continental, s-a votat un soi de clasamente, cele pentru inscrierea in cupele europene, potrivit locurilor repartizate Romaniei.

Pentru mine, cred ca si pentru orice om are o farama de logica (de bun simt nu mai vorbesc, nu se pune in aceasta brambureala federala totala), acestea sunt clasamentele finale, pe ele trebuiau acordate titlurile si medaliile. Asadar, iata-le, ca sa tinem minte ca, totusi, campionatele 2019-2020 au existat in handbalul romanesc, chiar daca nu s-au incheiat dupa off-ul sefimii:

HANDBAL FEMININ: CLASAMENTUL PENTRU CUPELE EUROPENE:
1. SCM Rm. Vâlcea
2. CSM București
3. Minaur Baia Mare
4. Gloria Buzău
SCM Rm. Vâlcea, campioana din sezonul trecut, va merge în Liga Campionilor, iar pentru CSM București Federația va trebui să ceară un wild-card. Minaur Baia Mare și Gloria Buzău vor juca în European Handball League.

HANDBAL MASCULIN, CLASAMENTUL PENTRU CUPELE EUROPENE:
1. Dinamo
2. Potaissa Turda
3. Minaur Baia Mare
4. Dobrogea Sud Constanța
Astfel, Dinamo va cere un wild-card pentru a participa în Liga Campionilor, Potaissa Turda va juca în European Handball League, iar Minaur și Dobrogea Sud sunt calificate pentru Cupa EHF, fosta Challenge Cup.

Gata, m-am saturat de aceasta federatie de toata jena, promit sa scriu de acum din handbal doar despre rezultatele de pe teren si sa dea Domnul sa am ce!