* Recunosc cu umilinta ca nu pricep nimic din toata circoteca din ultimele zile de vanzarea-cumpararea-razgandirea, injuraturile, asociatiile de “suporteri” (DDP, PCH, ETC) legate de FC Dinamo Bucuresti, prilej numai bun, acum, cand s-au sarbatorit 72 de ani de la crearea clubului (intreg) ca alb-rosii sa se faca de rasul lumii.

Pentru ca nu e zi fara o asa-zisa stire despre fotbal clubul negoitesc, plec de la ideea ca “marele om de afaceri” Ionut Negoita si-a gasit fix acum cand sa vanda, e buluc de cumparatori pe lumea asta in fotbal, iar marele Fond de investitii spaniol, ca si suporterii grupati in jurul unor personaje de-a dreptul dubioase sunt taman in momentul in care investitiile in sport bubuie!

Hai sa fim seriosi, nu face nimeni “afaceri” de jdemilioane de euro in aceste zile, iar toata aceasta tevatura nu este decat o inventie gazetareasca, in penuria de lipsa de inspiratie de imaginatie si de lipsa de activitate din partea unora care se fac ca lucreaza, ca la “revolutie”. Caracterizata, apropo, chiar in acele zile cel mai bine de un fost coleg de-al meu, regretatul gazetar sportiv Tica Berger (citat peste ani si de Radu Cosasu): “Spontana e doar coada la branza”.

* John Coates, preşedintele Comisiei de coordonare a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, anticipează că organizatorii japonezi se vor confrunta cu probleme serioase dacă pandemia de coronavirus nu va fi eradicată până anul viitor. Coates, care este si preşedintele Comitetului olimpic australian a mai spus ca organizatorii nu trebuie să conteze pe dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19.

”Vom avea probleme serioase pentru că avem sportivi ce vin din 206 ţări diferite. Ieri, au fost 10.000 de cazuri noi în Brazilia. Foarte puţine ţări sunt la fel de avansate pentru a face faţă acestui lucru ca Australia. Premierul japonez Shinzo Abe spune că Jocurile pot avea loc doar în 2021. Nu putem amâna din nou şi trebuie să ne asumăm că nu va exista un vaccin sau, dacă vom avea un vaccin, acesta nu va fi suficient pentru distribuirea lui în toată lumea”.

* EAD.RO INTERACTIVE, deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1, a trimis o scrisoare oficială către LPF, prin care cere disputarea tuturor meciurilor rămase de jucat din Liga 1 și impune 5 iunie drept dată limită pentru restartul sezonului. În caz contrar, cluburile și LPF sunt forțate să:

– returneze o parte din totalul sumelor plătite cu titlu de avans aferente sezonului competițional 2019/2020, suma supusă restituirii de către LPF, adica cel putin 10 milioane de euro, plus TVA, ba si penalitati, daca este cazul;

– plătească daune-interese într-un cuantum necesar pentru acoperirea integrală a prejudiciilor create EAD.RO și partenerilor săi comerciali de nefinalizarea competiției și nedisputarea restului de meciuri din sezonul competițional 2019/2020, mai ales în contextul în care meciurile cu cea mai mare importanță din punct de vedere comercial (play-off) urmau să se desfășoare în perioada ulterioară suspendării;

– renegocieze Contractul de Cesiune de Drepturi Media, în vederea reajustării drepturilor și obligațiilor contractuale acolo-prevăzute și în special a valorii acestuia.

CAM RAI BAIETII ASTIA, ASCUNSI PRIN PARADISURI FISCALE, RUP LANTUL NU ALTCEVA, DAR POATE II IA CINEVA LA BANI MARUNTI SA VADA CE HRAM POARTA… CA SA NU MAI VORBIM CA EXISTA SI CLAUZA LEGALA DE FORTA MAJORA, ASA CA MAI USOR CU PIANUL PE SCARI, BAIETI!

* Pe de alta parte, e clar ca ambele parti implicate, detinatoarea drepturilor si LPF au probleme, pentru ca insasi intelegerea pare dubioasa. Cum sa dai-primesti 28 milioane de euro pe sezon pentru un fotbal pitic, iar acest lucru nu l-as fi spus daca nu vedeam ca pentru drepturile tv aferente Ligue 1, adica unui campionat, cel francez, aflat in primele 5 din Europa, adica din lume, totalul sumei pe sezon este de 37 milioane de euro. Cu 20 de echipe, nu 14, basca nivelul!

Poate pandemia asta ne va trezi la realitate, readucandu-ne cu picioarele pe pamant si o oarecare decenta. Speram, desi daca ne uitam la ce personaje bantuie prin zona…