Iata un model de urmat: Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii, una dintre tarile cele mai afectate de coronavirus, a decis sa acorde 500.000 de vouchere de cate 50 de lire pentru achizitionarea unei biciclete, dand doua lovituri cu o singura masura – un aport de sanatate prin practicarea sportului, dar si imbunatatirea starii mediului inconjurator in marile orase, in special, prin decongestionarea circulatiei cu mijloace de transport poluante.

De asemenea, ciclismul este încurajat, deoarece capacitatea de transport public va fi limitată post-coronavirus din cauza măsurilor de distanțare socială, determinata de pandemia de coronavirus.

Începând cu luna iunie vor fi acordate până la jumătate de milion de bonuri de 50 de lire sterline pentru a ajuta oamenii să-și repare bicicletele în mișcare sau sa-si achizitioneze unele noi, guvernul sperand că va îmbunătăți, de asemenea, starea de sănătate a publicului și va reduce poluarea aerului.

Această schemă a fost anunțată anterior, alături de o serie de politici urmărite rapid, incluzând pistele pentru biciclete deschise tuturor utilizatorilor și îndrumări legale către autoritatile locale pentru îmbunătățirea instalațiilor de ciclism, guvernul sperând că mai multe persoane vor circula pe măsură ce capacitatea de transport public va fi limitată din cauza măsurilor de distanțare socială .

Secretarul Transporturilor, Grant Shapps, a declarat, în timpul informării zilnice privind situatia pandemiei coronavirusului, că transportul public va scădea, în cel mai bun caz, cu o cincime din călătorii obișnuiți imediat după ușurarea blocajului și revenirea treptată la normalitate.

Totodata, Guvernul Regatului Unit anunță investiții în ciclism de 2 miliarde de lire sterline, inclusiv vouchere de reparații pentru biciclete. “Anterior, am anunțat introducerea unui sistem de readucere a bicicletelor într-o condiție de încredere, reducând presiunea asupra transportului public și îmbunătățind sănătatea națiunii”, a spus Shapps.

„Astăzi, pot oferi detaliile noului voucher de întreținere pentru biciclete de 50 lire sterline. Disponibilă începând cu luna viitoare, schema va ajuta până la o jumătate de milion de oameni să readuca in circulatie bicicletele, să accelereze folosirea bicicletei ciclistă și va ajuta oamenii să devină mai relaxate, mai independente in miscare și mai sănătoase, contribuind și la reducerea poluării aerului, alt dusman insidios, dar din ce in ce mai dăunator, precum acest virus”, a incheiat ministrul Majestăţii Sale.

PS. Iată un elogiu adus bicicletei, in capitolul “Istoria adevărată a bicicletei”, din ultima carte editată de autorul acestui blog:

   Bicicleta. Greu de găsit un obiect mai frumos în echilibrul lui perfect, mai simplu şi mai complex în acelaşi timp, mai util, nepoluant într-o lume care îşi hăpăie stratul de ozon, îşi înnegreşte plămânii şi accelerează emisia de otrăvuri, acest vehicul uşor şi manevrabil, sănătos şi sfidător la adresa celui mai iubit şi diversificat produs modern, scaunul, cu gama sa atât de variată ca o invitaţie la anchiloză.

     Bicicleta, aşadar. Utilitate pentru toate buzunarele, de la miliardul de chinezi, la miliardarul năzuros care îşi permite un „Merckx” din titan şi carbon mai scump decât un bolid pe 4 roţi. Dar şi „obiectul muncii” pentru „Ocnaşii şoselei”, cicliştii, bicicleta fiind şi martora unor legende, cum este chiar principalul personaj al acestei lucrări.