* Lionel Messi este de parere ca dupa pandemia de coronavirus nici fotbalul, nici viata nu vor mai fi la fel, iar cuvintele marelui jucator argentinian de la Barcelona sunt cu atat mai ascultate cu cat este vorba, pe de o parte, de o personalitate exceptionala, dar si, pe de alta parte, este perceput ca unul care se pronunta foarte rar, nu se pierde in lucruri marunte.

”Fotbalul, ca şi viaţa în general, nu cred că va mai fi la fel ca înainte. Revenirea la antrenamente, competiţiile, tot ceea ce înainte făceam în mod normal, acum va trebui să le reluăm progresiv. Va fi o situaţie ciudată pentru noi şi pentru oricine va fi nevoit să schimbe dinamica obişnuită a lucrurilor.

Mulţi oameni au avut parte de o perioadă nefericită deoarece situaţia i-a afectat într-un fel sau altul, aşa cum s-a întâmplat cu toţi cei care au pierdut pe cineva drag. Nu poate fi nimic mai rău decât să pierzi oameni pe care-i iubeşti, acest lucru mi se pare cel mai nedrept, îmi creează o frustrare enormă”, a spus Messi intr-un interviu acordat cotidianului El Pais.

Messi a mai spus ca nu a resimtit foarte dur aceasta intrerupere, pentru ca a mentinut tot timpul contactul cu coechipierii si prietenii. De altfel, in paranteza fie spus, un cadru de conducere de la Vodafone a declarat ca in aceste zile de izolare s-a putut constata o crestere semnificativa a contactelor video si audio intre apropiati. “Acum, mai mult ca oricând, este important să fii în contact cu echipa. Ocazional, ne-am reunit virtual pentru a vorbi şi a ne vedea. Şi am vorbit în fiecare zi cu mulţi alţii”..

Fotbalul din Spania, tara puternic afectata de pandemie, cu peste 27.000 de decese si sute de mii de infectari, va reveni pe 11 iunie, deocamdata fara spectatori, FC Barcelona avand in acest moment 2 puncte avans in fruntea clasamentului fata de eterna rivala Real Madrid..

* Guvernul britanic va scuti sportivii de înalt nivel de carantina obligatorie de 14 zile vizându-i pe străinii care sosesc în Marea Britanie, fapt care va permite desfăşurarea celor două curse pe circuitul de la Silverstone, din cadrul Campionatului Mondial de Formula 1, a anunţat, duminică, postul britanic BBC, MP al Marii Britanii fiind programat anul acesta de 2 ori, pe 2 si 9 august.

Pandemia de coronavirus a anulat 10 Mari Premii in editia 2020 a Formulei 1, dar FIA spera sa poata reveni in competitie pe 5 iulie, o data cu Marele Premiu al Austriei.

* Probele antidoping recoltate de la ciclişti la ediţia din anul 2017 a Turului Franţei sunt retestate, autorităţile încercând să identifice existenţa unor substanţe care îmbunătăţesc performanţa sportivă, scrie ziarul belgian Het Nieuwsblad. ”Pe baza unor informaţii suplimentare, avem anumite indicii în acest sens şi efectuăm deja primul test de reanalizare a probelor obţinute atunci”, a declarat un reprezentant al Fundaţiei pentru combaterea dopajului în ciclism (CADF).

Ziarul belgian a menţionat că operaţiunea ar face parte din ancheta desfăşurată în dosarul Aderlass (“Sângerare”, în germană), inceputa inca din februarie 2019, printr-o acţiune a poliţiei austriece cu ocazia Campionatelor Mondiale de schi fond de la Seefeld, în cursul căreia a fost reţinut un schior chiar în momentul în care efectua o transfuzie în camera sa de hotel.

Anchetatorii au dezvăluit existenţa unei importante reţele de dopaj organizată în jurul medicului german Mark Schmidt, arestat în aceeaşi zi, în cabinetul său din Erfurt (Germania). În vizorul oamenilor legii erau 23 de sportivi din opt ţări europene. Poliţia austriacă, participantă la anchetă, a amintit alte de 30 de cazuri.

În 2017, Turul Franţei a fost câştigat de britanicul Chris Froome (Sky), medaliile de argint şi bronz revenindu-le lui Rigoberto Uran (Columbia/Cannondale), respectiv Romain Bardet (Franţa/AG2R La Mondiale).