* Dupa ce au fost cuminti si au tras din greu in cantonamentele de pregatire, sportivii de mare performanta aflati in special la Baza Noua din Snagov sau la Izvorani, vor putea iesi din locurile respective, cu precautiile necesare, evident.

Vestea le-a fost data de ministrul Ionut Stroe, aflat, insotit de presedinta Federatiei romane de canotaj Elisabeta Lipa, joi intr-o vizita la Snagov, iar relaxarea dupa o luna de izolare voluntara a picat la fix pentru multi dintre ei, mai ales ca acum, dupa ce s-a lucrat din greu la conditia fizica, era timpul si de o relaxare psihica. Reintrare, practic, in ciclul normal, obisnuit chiar, pentru acesti performeri.

* Parchetul national francez a cerut, in urma rechizitoriului, 4 ani de inchisoare si o amenda de 500.000 de euro pentru fostul presedinte al Federatiei internationale de atletism, Lamine Diack, acuzat de coruptie, in principal, favorizarea unor candidati la organizarea marilor competitii si musamalizarea, contra-cost, evident, a unor cazuri de dopaj la atletii rusi.

* Si pentru ca tot suntem la Paris, sa spunem ca Bernard Giudicelli, presedintele Federatiei franceze de tenis, promite ca turneul de Mare Slem de la Roland Garros sa se desfasoare, intre 27 septembrie si 11 octombrie, cu spectatori.

Dupa cum stiti, Roland Garros va fi precedat de US Open, o rasturnare a calendarului, dar situatiile speciale cer decizii pe masura, iar la acest turneu canadianca de origine romana Bianca Andreescu a anuntat ca isi va apara titlul cucerit anul trecut.

* Prima competitie fotbalistica europeana s-a incheiat, iar reusita s-a petrecut miercuri seara in Italia, unde Napoli (foto) a cucerit Cupa Italiei, dupa finala castigata cu 4-2 (dupa prelungiri si executarea loviturilor de departajare) de Juventus Torino. Dybala si Danilo, cei mai dibaci executanti, au fost taman ratangiii de la torinezi…

* European Olympic Committees (EOC) a anuntat ca va distribui 2,5 milioane de euro pentru a sprijini comitetele nationale, aflate in dificultate, astfel ca suma totala acordata acestora (ASOC acordand deja astfel de ajutoare) se ridica la peste 12,5 milioane de euro.

Distribuirea sumelor se va face prin Solidaritatea olimpica, prima suma, de 22.000 euro pentru fiecare comitet national, fiind deja disiponibila, iar un comitet tehnic special studiaza acordarea unor sume aditionale. Ca sa imi dau si eu cu parerea, cred ca va conta si numarul sportivi deja calificati, unde, dupa parerea mea, cu 59 de bilete pentru Tokyo deja adjudecate, Romania sta bine…