* UEFA a mai stabilit, joi, si alte programe pentru viitorul competitiilor continentale, intercluburi de data aceasta, iar principala decizie este legata de faptul ca tururile preliminarii in Liga campionilor s-au redus, adica vor fi doar intr-o singura mansa, astfel ca viitoarea campioana a Romaniei va disputa doar 5 meciuri pentru calificare in grupe, cu tot cu play-off, care va fi, totusi, tur-retur.

Sezonul pentru noi, cam la coada ierarhiei dupa coeficientul UEFA, va incepe aici pe 18 sau 19 august. Vor urma si alte precizari, inclusiv tragerea la sorti si desemnarea gazdelor, dar, dupa cum se vede, aceste lucruri ni se servesc cu lingurita, nu de alta, probabil, dar sa ne dea sentimentul ca tot timpul se intampla ceva…

* La Campionatele Europene de handbal feminin din decembrie Romania a fost repartizata, prin tragere la sorti, in grupa D, cu adversare foarte tari: Norvegia (una din tarile gazda, alaturi de Danemarca), Germania si Polonia, aceasta a 14-a editie urmand sa aiba loc in perioada 3-20 decembrie.

Programul României la Euro 2020
3 decembrie: România – Germania
5 decembrie: Polonia – România
7 decembrie: România – Norvegia

EURO 2020 – Grupele
Grupa A: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia
Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia
Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croația
Grupa D: România, Norvegia, Germania, Polonia

Grupa D, din care face parte România, se cuplează cu grupa C din care fac parte Olanda, Ungaria, Serbia și Croația. Primele două clasate în noua grupă de 6 acced în semifinale.

* Formidabila explozie de interes pentru La Liga, dupa reluare, audienta acestuia crescand cu 48 la suta, iar aceasta doar in strainatate. Cea mai mare crestere a fost in Asia – 72 la suta, meciurile fiind transmise free-to-air, prin intermediul Facebook, in Africa s-a inregistrat o audienta cu 37 la suta mai mare, iar in Europa – cu 56 la suta, cu un 130 la suta mai mult in Belgia.

In Spania, in schimb, cresterea este de “doar” 12 la suta, dar aceasta poate fi pusa pe faptul ca oricum audienta in tara gazda era la cote inalte, pur si simplu nu mai avea unde creste!