* Clubul Sportiv Dinamo are un nou președinte. Începând cu data de 19 iunie 2020, subcomisarul de poliție Ionuț Adrian Popa a fost împuternicit pe o perioadă de trei luni, prin ordin al ministrului afacerilor interne, să îndeplinească atribuţiile postului de preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo.

În vârstă de 32 de ani, Ionuț Adrian Popa are în spate o carieră de zece ani în Ministerul Afacerilor Interne, fiind totodată și un bun cunoscător al sportului de performanță. Practicant de taekwondo cu centură neagră 2 DAN, Ionuț Adrian Popa a antrenat lotul național de cadeți al României la taekwondo varianta olimpică (WT).

Noul președinte al CS Dinamo a absolvit Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în anul 2010 și a activat, în ultima perioadă, cu funcție de comandă, în cadrul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) a M.A.I. ”Cunosc bine activitatea clubului Dinamo și sunt convins că vom face o echipă bună. Obiectivul rămâne cel dintotdeauna, Dinamo să fie numărul unu”, a declarat noul președinte.

Prezent la învestire, secretarul general adjunct al M.A.I., Geani Cătălin Nica, i-a mulțumit comisarului-șef George Cosac, cel care a condus clubul din 2019 până în prezent, și i-a urat succes noului președinte.

* European Athletics anunţă cu profundă tristeţe că președintele său, Svein Arne Hansen, a murit sâmbătă la vârsta de 74 de ani. Svein Arne a fost al cincilea președinte al organizaţiei europene dedicate coordonării atletismului de la inaugurarea organizației în 1970, după ce a fost ales pentru prima dată în 2015 și apoi reales anul trecut.

Sven Arne a murit la Oslo, după ce nu și-a revenit dintr-un accident cerebral grav, suferit în timp ce se afla acasă în seara duminicii de 15 martie.

Președintele interimar al atletismului european, Dobromir Karamarinov, a declarat: „Sunt profund întristat să aflu despre moartea lui Svein Arne. A fost un mare lider, un vizionar pentru sportul nostru și o personalitate carismatică în cadrul familiei atletismului. A fost iubit de toți cei care îl cunoșteau și, mai presus de toate, a fost un adevărat prieten pentru sportivi. “

* Intr-un text publicat pe site-ul oficial al Asociatiei internationale a presei sportive, Vicente Dattoli, membru al Comitetului executiv al organizatiei mondiale a gazetarilor sportivi considera ca echipa de fotbal a Braziliei, care devenea pentru a 3-a oara, atunci, campioana a lumii, poate fi considerata cea mai buna din istorie.

Va reamintesc ca atunci, rezultatul cel mai greu obtinut de fotbalistii carioca si paulista laudati aici a fost cu Romania, in grupa de foc de la Guadalajara. Iata, insa, rezultatele brazilienilor de la acea editie: Cechoslovacia (4 iunie, 4-1); Anglia (detinatoarea titlului, 7 iunie, scor 1-0); Romania (10 iunie, 3-2); Peru (14 iunie, 4-2), Uruguay (3-1, 17 iunie), Italia, in finala, 4-1, pe 21 iunie 1970.

Astfel, Brazilia a devenit pentru prima oara tripla campioana a lumii, in componenta Félix, Carlos Alberto Torres, Brito, Piazza, Everaldo; Clodoaldo, Gérson, Rivelino, Jairzinho; Tostão, Pelé (plus rezervele Ado, Leão, Marco Antônio, Paulo Cezar, Fontana, Dario, Zé Maria, Baldochi, Joel Camargo, Roberto si Edu). Antrenor Mario Zagallo.