Un site absolut onorabil, care inca mai face gazetarie completa, adica si la firul ierbii, Podul, cu editorialisti de prima mana, Stelian Tanase, Marilena Rotaru, de pilda, semnaleaza o situatie de nesimtire totala: “după ce a fost lăsat șomer de Birchall și Orban, Tinu și-a găsit un post călduț sub tutela administrației Firea. Un fost subaltern i-a devenit șef fostului președinte al ANC anchetat penal de DNA”.

“Tinu a primit un job la Compania Municipală Sportul Pentru Toți București, una dintre cele 22 de companii municipale înființate de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ca fapt divers, este vorba despre firma care a organizat fiasco-ul de pe Arena Națională când mii de bucureșteni au huiduit-o pe Gabriela Firea la ceremonia de premiere a Simonei Halep.

Directorul general al acestei companii e Cezar Stancu, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, numit în respectiva funcție în luna martie 2017 atunci când Andrei Tinu conducea ANC. Dacă în 2017 Tinu era șeful lui Cezar Stancu, de data aceasta rolurile s-au inversat, iar cel de-al doilea menționat, dispunând de un buget substanțial la Compania Municipală Sportul Pentru Toți București, s-a gândit să facă o faptă bună față de fostul șef anchetat penal și i-a oferit un loc de muncă din data de 2 iunie 2020.

Pentru a arăta că Stancu a găsit resursele pentru a-l angaja pe Tinu, amintim că, potrivit unor date prezentate de Hotnews în 2019 privind risipa financiară a Gabrielei Firea, Compania Municipală Sportul Pentru Toți București dispunea de un buget anual de 19,9 milioane de lei, dintre care 9,3 milioane de lei s-au dus către salarii și doar 1,5 milioane de lei către investiții.”

Ei si acum sa vedem ce inseamna aceasta aruncare de-azvarlita cu banii bucurestenilor. Ca sa va dati seama de dimensiunile risipei fara margini, incredibile, va pot spune ca Federatia romana sportul pentru toti, care are si asociatii judetene si care, ani la rand, organizeaza mii de competitii de gen (inclusiv cele din Saptamana Europeana a Sportului, la nivel continental), are cu totul si cu totul buget pe 2020 de 450.000, probabil 3 sferturi ducandu-se pe salarii.

Cum de salarii pare sa fie vorba si la Compania municipala a lui Peste Prajit, ca nu-mi aduc aminte de vreun cros, vreo actiune, in afara acelei catastrofale intalniri cu injuraturi de pe Arena Nationala, de care am amintit mai sus.

Iar pentru a va lamuri cu totul despre modul in care Bucurestiul (ca si intreaga tara anchilozata politic) isi bate joc de bani, va mai spun ca federatia cu cel mai mare buget (dar si cu aproape jumatate din sportivii romani calificati la JO-Tokyo), cu 10 loturi nationale si cantonamente de 10 luni pe an, cea de canotaj, are prevazuti 10 milioane de lei, adica jumatate din jaful de Companie Municipala Sportul pentru Toti, cu 19,9 milioane lei buget pe 2020!

Chiar se incalca orice limita a bunului simt, lucrurile devin josnice, ciordeala este pe fata! Iar cand vad ca avem, oprite de instanta, dar cheltuind in draci, ca nu poti lasa politrucii fara salarii, grase, avem 22 de astfel de companii fantoma in Bucuresti, chestia de astazi, cand alde Gabriela Firea inaugureaza 3 kilometri de largire a unei strazi, iar in spate se vad pistele pentru biciclete plantate la 10 m cu stalpi de beton, iti poti face o imagine despre dezastrul in care cucoana ot Bacau, acum traitoare in Voluntari ne lasa capitala…