*CSM București și SCM Rm. Vâlcea și-au aflat adversarele din Liga Campionilor, fiind stabilite grupele competitiei, 2×8, din sezonul 2020-2021, dupa anularea precedentelor intreceri inainte de incheiere, din cauza arhicunoscutelor probleme de sanatate public.

Noul sezon va debuta pe 12 septembrie, cu meciuri programate in fiecare sambata, de la orele 17,00 si 19,00), precum si duminica, de la 15,00, respectiv 17,00, programul exact urmand sa fie comunicat, ca timp mai e berechet.

Din comunicatul dat astazi de EHF ne putem da seama ca wild-cardurile, de care a beneficiat CSM Bucuresti, decisiva a fost capacitatea salilor, la fete cel putin 2000 locuri, in timp ce pentru baieti era vorba de un minim de 2.500 locuri, ceea ce Dinamo, alta postulanta, poate mai indreptatita, nu a avut inspiratia sa o puna la dosar…

Asadar, iata componenta grupelor la feminin:
Grupa A:
Metz
Rostov
Vipers
Esbjerg
FTC Rail Cargo
CSM București
BB Bietigheim
Krim Mercator

Grupa B:
SCM Rm. Vâlcea
Gyor
Buducnost
Borussia Dortmund
ȚKSA Moscova
Brest
Odense
Podravka

Primele două echipe din grupe merg în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor intra în play-off. Cele patru câștigătoare din play-off vor ajunge în sferturi. Fazele eliminatorii vor fi: play-off, sferturi și final four-ul.

Au intervenit și o serie de reguli noi pentru echipele care participă. În plus, EHF garantează premii consistente, fiind totuși discrepanțe mari între masculin și feminin. Astfel, în Liga Campionilor, câștigătoarea trofeului la băieți are garantat un milion de euro, pe când la fete, o echipă poate încasa aproximativ 400.000 de euro, dar dacă va câștiga toate meciurile!

Pentru meciurile din deplasare, echipele vor primi compensații financiare pentru a-și suporta cheltuielile de transport și cazare. Și bonusurile pentru punctele obținute sunt diferite, de cinci ori mai mari la masculin decât la feminin.

* In fine, este iminent, incepe in acest weekend Formula 1, cu o întârziere de aproape trei luni, Marele Circ va debuta în Austria, Spielberg, acolo unde vor avea loc două Grand Prix-uri (5 și 12 iulie). Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre, are ocazia să egaleze și chiar să depășească unele recorduri stabilite de legendarul Michael Schumacher.

Hamilton, 35 ani, sextuplu campion mondial, poate egala în acest an recordul de titluri mondiale cucerite de Michael Schumacher în perioadele 1994-1995 respectiv 2000-2004 (7). Doar alţi doi piloţi în activitate sunt foşti campioni mondiali înainte de startul noului sezon: germanul Sebastian Vettel (2000, 2001, 2002, 2003), 32 ani, şi finlandezul Kimi Raikkonen (2007), 40 de ani.

Cu 84 curse câştigate, britanicul este la 7 victorii de recordul germanului (91 victorii, din 307 starturi) şi poate deveni noul reper al Formulei 1 în materie de succese, dacă nu în acest sezon, poate în următorul. În acest clasament, treapta a treia îi aparţine lui Vettel, cu 53 victorii.

Recordul de 155 podiumuri al lui Schumacher este de asemenea vizat de Hamilton (151), care în cele 21 de curse din 2019 a ratat doar de patru ori să ia parte la premiere. Al treilea în acest clasament este tot Vettel, cu 120 podiumuri.
Pandemia de coronavirus a dus la amânarea sau anularea primelor zece Mari Premii ale stagiunii, astfel ca sezonul 2020 va debuta pe 5 iulie, la Spielberg, în Austria, cu speranta ca, pe langa cele 8 curse deja stabilite in Europa, sa se reuseasca disputarea a unui total de 15-18 GP in acest an.

Iata ce avem programat, cat de cat sigur, in acest moment:
5 iulie Austria (Spielberg)
12 iulie Austria (Spielberg)
19 iulie Ungaria (Budapesta)
2 august Marea Britanie (Silverstone)
9 august Marea Britanie (Silverstone)
16 august Spania (Barcelona)
30 august Belgia (Spa-Francorchamps)
6 septembrie Italia (Monza)