* Dupa mai bine de 7 luni de pauza fortata, handbalul revine in arena, dar inr-un ritm care o ingrijoreaza pe jucatoarea nr. 1 a lumii, Cristina Neagu, care a declarat la un antrenament al CSM Bucuresti de pe Arena Nationala (sic!) ca “i se face rau numai cand se gandeste cate meciuri sunt de disputat in campionat, Liga Campionilor si cu echipa nationala, inclusiv la CE.

* In ce priveste Liga campionilor, Cristina Neagu a spus, in esenta: “E o grupă foarte grea în Liga Campionilor. Practic nu este niciun outsider. Krim Ljubljiana, deşi este mai accesibila, este totuşi o echipă cu tradiţie. Formatul din acest an este şi el diferit, ne aşteaptă foarte multe meciuri grele, începe şi campionatul şi vom juca din 3 în 3 zile. Va fi un program infernal. Nu ştiu dacă urmărim neapărat revanşa cu Rostov, noi trebuie să facem cât mai multe puncte şi să încercăm să terminăm în primele două echipe ale grupei pentru a ne califica direct în sferturi, însă cred că va fi foarte greu.”

Apoi, optarul nationalei tarii noastre a spus: “De asemenea, grupa de la Campionatul European e foarte grea, seamănă cu cea de acum doi ani. La fel va fi şi grupa principală dacă vom avansa în competiţie. Per total cred că va fi un an competiţional foarte greu, atât la club, cât şi la echipa naţională. Sunt mult mai multe meciuri decât în sezonul trecut, trebuie să avem grijă de noi să ne menţinem sănătoşi… în plus e an preolimpic şi urmează şi calificările în 2021. Dacă stau să mă gândesc acum mi se face puţin rău cât avem de jucat, dar pe de altă parte sunt fericită că ne-am reluat pregătirea şi sper din tot sufletul să putem relua şi competiţiile”.

Ediţia 2020-2021 a Ligii Naţionale la handbal feminin va începe la 27 august, CSM Bucureşti urmând să întâlnească în prima etapă, în deplasare, formaţia SCM Gloria Buzău.

* Trei dintre cei mai valoroşi reprezentanţi ai sporturilor de iarnă din România, sănierii Raluca Strămăturaru, Valentin Creţu şi boberul Andreea Grecu, au devenit, joi, beneficiarii unor burse olimpice derulate prin programul iniţiat de Comitetul Internaţional Olimpic prin Solidaritatea Olimpică, în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, de la Beijing, scrie pagina FB a COSR.

Cei trei au semnat contractele la Casa Olimpică în prezenţa secretarului general al COSR, George Boroi, şi a directorului Departamentului Sport COSR, Dragoş Tătaru. Federaţia Română de Bob şi Sanie a fost reprezentată de antrenorul federal Sorina Ţicu şi antrenorul lotului feminin de bob, Paul Neagu.

* La 35 de ani, ciclistul britanic Chris Froome, de 4 ori castigator al Turului Frantei, paraseste Ineos (fosta Sky), urmand sa evolueze la nou aparuta echipa de World Tour Israel Start-Up Nation, fosta Israel Cycling Academy. La puternica formatie britanica, rutierul nascut in Kenya a evoluat, practic, intreaga cariera, exact un deceniu.

* Revenire spectaculoasa in Formula 1: spaniolul Fernando Alonso se intoarce, la 38 de ani, in “Marele Circ”, urmand sa il inlocuiasca pe australianul Daniel Ricciardo, tot un veteran, la McLaren-Renault, unde il v avea coechipier pe francezul Esteban Ocon.

Aceasta intoarcere survine dupa 2 ani de la ultima cursa a dublului campion al lumii in F1 (Marele Premiu Abu Dhabi 2018) si dupa 11 ani la Renault. La sfarsitul acestei luni, Alonso va implini 39 de ani, iar contractul sau, spre surprinderea tuturor, este pe termen lung – cel putin 2 ani!