* Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a afirmat, vineri, la Izvorani, că în momentul de faţă, ţinând cont de numărul mare de jucători infectaţi cu noul coronavirus, are mari îndoieli că Liga I se mai poate încheia pe teren.

“Cu siguranţă asta ne-am dorit încă de la bun început, competiţiile să se termine pe teren, dar în momentul de faţă am mari îndoieli că Liga I se mai poate încheia pe teren, luând în calcul toate aceste cazuri pe care le avem şi care vedem că de la zi la zi cresc. Şi când spun că am mari îndoieli că această competiţie se mai poate termina pe teren, mă refer fără ca integritatea sportivă să nu aibă de suferit, fără ca sănătatea jucătorilor să nu aibă de suferit”.

Ulterior, Burleanu a recunoscut erorile teribile facute de federatia pe care o conduce in ce priveste problemele suspendarilor din Cupa Romaniei, reclamate de Dinamo si Sepsi, din motive diferite, dar, practic, cu acelasi subiect (modul in care sunt luate in calcul cartonasele in aceasta competitie), declarand:

“Comisia de Disciplină nu a fost sesizată de către departamentul de competiții. Fiindcă principiul de la care s-a plecat a fost umătorul: când ai două norme contradictorii se va aplica norma mai favorabilă celui care urmează să fie sancționat. Referitor la solicitarea secretarului general trebuie să menționez că Dinamo în mod express a solicitat secretarului general al Federației Române de Fotbal să sesizeze Comisia de Disciplină”.

Desi evaziva, voit “solomonica”, luarea de pozitie a lui Burleanu deschide fara probleme o cale excelenta pentru Dinamo la Tribunalul de arbitraj sportiv de la Lausanne, unde clubul bucurestean a si reclamat!

* Prima etapa a Turului cicist al Sibiului, cea mai importanta, probabil decisiva cel putin in stabilirea Top 10 la incheierea, duminica, a competitiei, a dezvaluit din plin lipsa de pregatire a ciclistilor romani in primul rand din cauza lungii pauze pandemice, reprezentantii nostri clasandu-se jalnic, la mari diferente de fruntasi.

Mai intai sa va spun ca pe traseul muntos Sibiu – Săliște – Dobârca – Cristian – Cisnădie – Balea Cascada – Balea Lac (183 km), echipa World Tour Bora a reusit o dubla, victoria zilei fiind obtinuta de Gregor Muehlberger, in 4h52’11”, alaturi de Patrick Konrad, care, pentru 3 secunde, a preluat si tricoul galben de lider al clasamentului geneal.

Locul 3 in etapa a revenit italianului Matteo Badilatti, tot de la o echipa World Tour, Israel Start-Up Nation, la 16 secunde, in timp ce primul ciclist roman a fost naturalizatul Serghei Tvetcov, pe 38, la, hat, 11′, loc pe care il ocupa si la general, unde diferentele de timp ar putea duce la descalificari, sosindu-se cu peste 1 ora intarziere.

Speranta Emil Dima, de la echipa italiana Gotti, a venit pe 58, la 16’50”, iar Eduard Grosu, pe 62, la 19 minute, intr-un vorba “Greu la deal…”

Evident, El Lider Maximo Eduard Novak, presedinte, proprietar de club (Novak, cum altfel), cu toata familia lipita la foloase, pana si fiii sunt in loturi, din care nici regulamentul nu le da voie sa intre, a abandonat glorios, fiind singurul care a facut acest gest…

Sambata este programata etapa a 2-a, cu plecare si sosire la Sibiu, lunga de 181,2 km, iar clasamentul general al primilor 10 este urmatorul (semnul grafic indica faptul ca absolut toti alergatorii au progresat vineri fata de locul ocupat dupa prolog):
1 10 ▲9 Konrad Patrick BORA – hansgrohe 3 4:55:54
2 25 ▲23 Mühlberger Gregor BORA – hansgrohe 0:03
3 77 ▲74 Badilatti Matteo Israel Start-Up Nation 0:53
4 32 ▲28 Rochas Rémy NIPPO DELKO One Provence 1:20
5 108 ▲103 Wackermann Luca Vini Zabù – KTM 2:40
6 35 ▲29 Brożyna Piotr Voster ATS Team 3:38
7 37 ▲30 Bergstrom Frisk Erik Bike Aid 4:40
8 44 ▲36 Rebellin Davide Meridiana Kamen Team ,,
9 29 ▲20 Hník Karel Elkov – Kasper 4:45
10 87 ▲77 Colombo Raul Work Service Dynatek Vega 5:10