* Lucrurile s-au cam lamurit in Turul ciclist al Sibiului, tricoul galben fiind preluat duminica dimineata de austriacul Gregor Muehlberger, de la Bora, castigator clar in semietapa 3a, contratimp individual pe 12,5 km intre Curmatura Stezii si Arena Platos.

De fapt, dupa cum vedeti, este vorba de castigatorul primei etape a acestei editii nr. 10 a cursei, cand a lasat tricoul galben colegului si compatriotului Patrick Konrad, dar a preluat el tot acum, pentru ca diferentele au fost mai mari, desi kilometrajul nu a fost unul din cale-afara.

Voi reveni pe larg la noapte cu aceasta editie, adica dupa incheierea etapei de circuit la Sibiu de 109 km, programata sa se incheie dupa ora 21,00, dar va spun ca in afara lui Serghei Tvetcov (Romania), locul 6 in contratimp, primul roman, pe 28 acum, si intr-o masura Emil Dima (Gotti), locul 13 duminica in 3a, in randul rutierilor romani prapadul este total. Actuala conducere a FRC si-a vazut “visul” cu ochii – a distrus pana la extinctie, ciclismul romanesc.

Clasamentul semietapei 3a (12,5 km, ccti):
1 Mühlberger Gregor BORA – hansgrohe 14 20 28.644 26:11
2 Badilatti Matteo Israel Start-Up Nation 5 12 27.557 1:02
3 Konrad Patrick BORA – hansgrohe 3 7 27.523 1:04
4 Rochas Rémy NIPPO DELKO One Provence 5 27.092 1:30
5 Brożyna Piotr Voster ATS Team 4 26.818 1:47
6 Țvetcov Serghei Romania 3 26.770 1:50
……
13 Dima Emil Giotti Victoria 26.148 2:30

Podiumul clasamentului general inaintea ultimei semietape, circuit de 109 km la Sibiu:

1 2 ▲1 Mühlberger Gregor BORA – hansgrohe 3 9:21:06
2 1 ▼1 Konrad Patrick BORA – hansgrohe 1:01
3 3 – Badilatti Matteo Israel Start-Up Nation 1:52

* Dupa nenorocirea pe care ne-a adus-o pandemia de Covid-19, cu o revenire in forta a cazurilor dupa batjocura politica din parlament, iata ca am trait sa vedem si asta: organizatorii WTA Palermo au cerut derogare pentru sportivele din România! ”Am trimis o solicitare urgentă ministrului”.

La Turneul WTA de la Palermo, unul de clasa International, de numai 202.250 dolari, dar important pentru ca este primul disputat după perioada de pauză forțată, decizii luate de autoritățile italiene, creeaza dificultati jucatoarelor din Romania si Bulgaria, ai caror cetateni sunt obligati sa stea in carantina.

”Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu. Aceasta decizie (intrarea în carantină) ar penaliza jucătoare ca Simona Halep (foto, WTA), numărul doi mondial şi deţinătoarea titlului la Wimbledon, care nu ar mai putea participa la turneul de la Palermo”, a transmis Oliviero Palma, printr-un comunicat.

La turneul de la Palermo, programat în perioada 3-9 august, pe zgură, Simona Halep va fi, dacă va participa, principala favorită, în timp ce alte trei jucătoare din România, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Patricia Țig vor lua startul în calificări.

Pentru rezolvarea situației, Oliviero Palma, directorul turneului de la Palermo, a trimis o derogare către ministrul Sănătății, Roberto Speranza, solicitând ridicarea perioadei de carantină pentru sportivele care ajung în Sicilia pentru a participa la competiția de tenis.

* Bulibaseala din FRF, dar si din LPF, din fotbalul romanesc in general, nauc total, incpe sa se vada atat de evident ca ne si miram ca mai respira. Iata, Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia intră în carantină pentru 14 zile.
Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, duminică dimineața, că Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, unde a fost cazat lotul CFR Cluj, în care s-au depistat mai multe cazuri de COVID-19, va intra în carantină pentru 14 zile.

„Având în vedere situația clubului CFR Cluj, al cărui lot a fost cazat la CNF Mogoșoaia și în cadrul căruia s-au descoperit mai multe cazuri COVID-19, baza de pregătire va intra în carantină”, a anunțat FRF.

Carantina va fi instituită zilele viitoare, imediat după ce toți cei cinci angajați ai CNF Mogoșoaia, depistați și ei pozitiv, vor părăsi centrul de pregătire.

Asadar, ce minte sa ai sa cazezi, degeaba, evident, ca meciul tot nu s-a disputat, un lot cu infectia virala in centrul national? Pai nu ai deloc cum nu ai avut la respingerea unei plangeri pentru ca a fost depusa de “grefier”, adica secretarul general, cazul Dinamo, sau lipsa unui raspuns la o intrebare a finalistei Cupei, Sepsi, plus inghesuirea unor meciuri fara nicio noima.

Gata, baieti, v-ati jucat degeaba de-a sefii fotbalului (nu mai vorbesc ca LPF nu are presedinte, cel putin la vedere, de un an!), e timpul sa intrebati pe altii ce aveti de facut. Ca tot importati sefi de comisii, cum e grecul de la arbitrii…

LE. Simona s-a retras, spre dezamagirea organizatorilor, de la Palermo, prin urmatorul mesaj pe Twitter:

“Având în vedere creşterea recentă a numărul cazurilor de Covid-19 în România şi anxietăţile mele referitoare la călătoriile aeriene internaţionale, am luat decizia de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi ministrului Sănătăţii pentru toate eforturile făcute”.

Prin urmare, Simona Halep va reveni în circuit la data de 10 august, la turneul de la Praga.