* Federatia romana de gimnastica, una dintre marile dezamagiri ale romanilor iubitori de sport din tara noastra, condusa de o fosta campioana care a dezamagit profund, si-a ales, la Tunari, in aer liber, cu 28 voturi pentru, adica aproape 2/3, noua sefa, optand pentru Carmencita Constantin, care, in datele esentiale, pare idealul – fosta sportiva de performanta (la ritmica, unde a ajuns la categoria maestre), manager de succes in energetica (director la ISPE, apoi manager de succes in privat, experta la CE.

“Este cea mai de suflet reuşită a mea. Cea mai de suflet. Este un mare succes şi o mare bucurie. Înseamnă că o mare parte din comunitatea gimnasticii are încredere în mine. Iar eu nu am voie să trădez această încredere. Şi nu o voi trăda. A fost o promisiune faţă de mine însămi şi am sperat să ies învingătoare. Asta pentru că nu am luat uşor decizia de a candida, am cumpănit dacă am timp, dacă pot, dacă am o comunitate care să mă urmeze şi să răspundă la tot ceea ce vreau să fac.

Şi nu e vorba de ce vreau eu, e vorba de ceea ce trebuie făcut. Trebuie să mişcăm structurile. Suntem într-o structură care are nevoie de mişcare, de modificări, de flexibilitate şi de adaptare la societatea în care trăim”, a spus noua presedinta, 62 de ani, fosta, de asemenea, arbitra internationala.

“N-am cum să nu mă tem de rezistenţa sistemului. Este ceea ce sigur se va întâmpla. Fiecare dintre noi dorim să se schimbe tot în jurul nostru, iar noi să fim ultimii. Aici mă pricep puţin”, a adăugat ea, mentionand că va încerca în acest mandat să atragă fonduri pentru infrastructură, dar şi pentru pregătirea de antrenori şi arbitri.

“Nu vreau să pierd acest an în care se scriu proiectele şi liniile directoare de finanţări. Sunt la curent cu tot ce se finanţează şi deja vom pune bazele unor proiecte în toate categoriile, infrastructură, construcţii clădiri, dotări, pregătire, resurse umane… adică antrenori, arbitri… Nu avem arbitri internaţionali, iar fără ei nu ai informaţia la prima mână când se pregăteşte o schimbare pe cod de punctaj.

Avem nevoie să reintra în structurile internaţionale la nivel de conducere”, dupa care a adaugat ca loturile olimpice feminine şi masculine de gimnastică artistică ale României reprezintă o prioritate pentru noua preşedintă: “Ele reprezintă o prioritate de la care nu ne putem abate.

În ceea ce priveşte Jocurile de la Tokyo nu putem face minuni şi nici nu cred că ar fi sănătos să facem acum schimbări. Nu vreau să demobilizăm copiii, ei trebuie să îşi continue pregătirea. Dar o să vedem ce putem îmbunătăţi la acel program de pregătire. Pentru ciclul următor, dacă voi avea puterea să pun bazele unor decizii în acest an de mandat, o voi face cu siguranţă. Şi nu va semăna cu ce este acum”.

* Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, la Digi 24, că grupările din Liga I ar trebui să discute despre oprirea acestui sezon competiţional sau cel puţin a play-out-ului, deoarece nu se poate amâna “la nesfârşit” incheierea campionatului.

“Am îndoieli că Liga I se mai poate termina pe teren protejând integritatea competiţiei şi sănătatea tuturor participanţilor. Despăguburi, acestea ar putea fi suportate de LPF, dacă sunt rezerve, prin împrumuturi sau direct de către club. Cred că cluburile de Liga I ar trebui să discute despre oprirea acestui sezon competiţional sau cel puţin a play-out-ului.

Altfel nu vom putea să amânăm la nesfârşit finalul acestui sezon competiţional. Totodată, cluburile de Liga I ar trebui să stabilească şi data de încheiere a acestui sezon, care a tot fost modificată şi ce se întâmplă cu echipele care nu pot participa la jocuri.

În acelaşi timp, cluburile trebuie să propună şi când vor să înceapă următorul sezon competiţional, precum şi ce format competiţional doresc dacă au de gând să facă o asemenea propunere”, a spus Burleanu, el precizând că fotbalul românesc este “în stare de urgenţă” de la primul caz de coronavirus şi că măsurile din protocolul sanitar nu au fost respectate.

* In pofida oricarei logici, oloaga de presedinte, dat disparut (probabil mai aproape de fiul sau infractor decat de postul in care a fost ales, Gino Iorgulescu nu mai exista in peisaj) raspunsul l-a dat, din partea LPF, un functionar, secretarul general numit Justin Stefan s-a declarat “uimit de atacul lipsit de sens al preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, lansat împotriva LPF”.

* Acum, ei vorbesc verzi si uscate, dar totul incepe sa arate a aruncarea pisicii, asa ca ma opresc aici, in asteptarea Adunarii Generale a LPF, programata pe 30 iulie. Daca in 4-5 zile, onor Liga reuseste sa organizeze, adica sa faca sa se joace, cele vreo 15 meciuri ramase, cu tot cu restante, pentru ca sa poata prima criteriul sportiv chiar ca vom asista la un miracol!

* Uniunea Ciclista Internationala (UCI) anunta un impact dur din punct de vedere financiar pentru ciclul olimpic care urmeaza, “intrarile” urmand sa scada cu 3,2 milioane de euro (3,5 milioane franci elvetieni), ceea ce inseamna numai pentru acest an o scadere semnificativa, daca ne gandim ca veniturile UCI pe un ciclu olimpic erau prevazute la 25 miloane de franci elvetieni.

Practic, este vorba de o scadere pentru 2020 de peste 50 la suta, iar cele mai afectate vor fi federatiile nationale, cele mici, cu intreceri internationale de categorie inferioara fiind lovite la greu.

Sa tinem seama ca marii ciclisti, echipele World Tour nu vor fi foarte afectate, ciclismul profesionist fiind, intr-un fel, organizat pe sistemul tenisului, unde ITF e a 5-a roata la caruta… Dar tarile mici, cu ciclism prapadit, vor suferi rau, nu stiu de unde vor putea supravietui la un nivel cat de cat decent. La unele, intre care si FRC, prabusirea a si venit!