* Ascultati de oameni mai batrani, ma rog, cu experienta (iar peste fix 2 saptamani implinesc 70 de ani): Liga 1 nu are cum sa-si dispute meciurile pana la data-limita impusa de UEFA pana la comunicari oficiale, adica 3 august, iar lalaiala de acum a fost intrerupta brusc: meciul rasprogramat Astra-CSU Craiova nu se poate disputa nici vineri, pentru ca au aparut nu unul, ci 4 cazuri de infectare, 3 la giurgiuveni si, zbang, unul la olteni!

Spuneam ca trebuia sa ascultati de batrani, mai ales cei necumparati, ca sa ma joc in continuare cu cuvintele clasice, pentru ca la infrastructura fotbalului nostru, fara baze de pregatire si cantonament, fara terenuri, unele echipe, cu loturi subtirele pana la rupere, nu ai cum sa lungesti boala, ca e moarte sigura.

Numai o organizatie fara cap (la propriu si la figurat) ca LPF, giugiulita de alti nauci, de la FRF, se putea gandi ca poate lua banii intregi de la un detinator de drepturi tv si asa ciudat (firma din Malta, cu unul Nicoara, bani cu nemiluita, parca facuti in masini de tiparit (sau de spalat), adica la fel ca in Franta (unde campionatul a fost inghetat de la inceput) putea juca astfel, la cacealma pur si simplu.

Dar, cine stie, mintile odihnite ale “oamenilor de fotbal” de la noi vor scorni ceva, desi mi-e greu sa cred ca UEFA se poate deda la combinatii dubioase… in fine, mai e la un colt si ne lamurim.

* Iata, pana si in tenisul profesionist, unde lucrurile sunt infinit mai serioase, se demareaza greu. Primul turneu de dupa pauza epidemica, cel de la Palermo, va debuta luni, desi pe site nu se stiu inca jucatoarele inscrise. Ce stim noi cat de cat despre fetele noastre este ca Sorana Cirstea si Irina Begu (75, respectiv, 81 WTA) pot intra direct pe tablou, dupa ce s-au retras Simona Halep (favorita 1) si Johanna Konta, iar Patricia Tig (85) ar putea si ea spera sa scape de calificari.

* In schimb, in continuare fetele sunt foarte prudente. De pilda, de la US Open vor lipsi, din cate scrie presa straina de soi (l’Equipe, Gazzetta dello Sport), ultimele doua castigatoare, Bianca Andreescu si predecesoarea ei din 2018 Naomi Osaka, dar si nr. 1 mondial al momentului, Ashleigh Barty.

* Revenind la ciudatele plaiuri carpato-danubiano-pontice dam de o stire absolut naucitoare: vineri trebuia sa se desfasoare Adunarea Generala a Federatiei romane de ciclism, o mana de oameni, adica (mai putini oricum decat la gimnastica si handbal, de pilda, unde s-au tinut adunarile), dar FRC a anuntat pur si simplu:

“În condițiile prelungirii stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, începând cu data de 17 iulie 2020, și a mentinerii prevederilor restrictive care se referă la adunările de persoane, Federația Română de Ciclism se vede nevoită să anuleze Adunarea Generală Ordinară programată pentru data de 31 iulie 2020.

Adunarea Generală Ordinară va fi convocată la o dată ulterioară de către Consiliul de Administrație, în condițiile prevăzute de statut.”

Ei si acum vine chestia cea mai tare, care face din aceasta federatie o gluma de ultimul prost gust imaginabil: anularea de care aflam in ultimul minut are loc intre disputarea unei curse UCI, Turul Sibiului, unde au fost 128 de ciclisti la start, adica in total 500 de persoane (antrenori, organizatori, mecanici, arbitri), iar in acelasi timp se anunta ca are loc “în perioada 5 – 8 august ediția a XIV-a a cursei internaționale Cycling Tour of Szeklerland. Turul Ținutului Secuiesc”.

E CLAR, FRC ESTE O AUTOCRATIE BAZATA PE LASITATEA UNOR MEMBRI FARA COLOANA VERTEBRALA, SI SPUN ASTA PENTRU CA UMBLA PE RETELE DE SOCIALIZARE UN FEL DE PROTEST AL UNOR ‘MEMBRI AI CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE’ (majoritari daca ii numeri), CARE, IATA, NU POT CONVOCA NICI O SEDINTA DE 50 DE OAMENI!!!! Ca vrea Eduard Novak sa fie presedinte pe viata? 

O rusine a sportului romanesc, ma doare sufletul ca oamenii din ciclism au ajuns in halul asta. Cati or mai fi, ca rutieri nu prea se vad, isi fac poze si au iluzia ca sunt ciclisti…