Marti, 10 august 2020, am gasit motivul pentru care cel mai cunoscut ceh este bravul soldat Svejk, personajul romanului satiric Peripetiile bravului soldat Svejk in Razboiul Mondial (în cehă Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války) de Jaroslav Hasek.

Numai ca, talamb si cam redus cum era el, personajuul lui Hasek avea si ceva simpatic. Or, la turneul de tenis de la Praga am vazut numai latura de prost facut gramada. Ia sa vedem ce s-a intamplat…

Jucatoarea romanca Gabriela Ruse este 100% victima organizatorilor, complet bezmetici: din cauza amanarii cvasi-totale impuse luni de timpul nefavorabil, romanca a fost nevoita sa joace practic 2 meciuri unul dupa altul, fiind eliminata in primul tur. Mai intai, a stat in teren la ora de canicula maxima, castigand, in 2h29′ cu 7-6 (5), 0-6, 6-4 la Tamara Korpatch (Germania), in runda preliminara decisiva.

Iar reprogramarea romancei s-a facut dupa doar 2 ore de la acest efort facut la ora cu Soarele in moalele capului, fiind nevoita sa intre pentru primul tur cu o jucatoare lucky-loser, poloneza Magdalena Frech, care pierduse in ultimul tur preliminar luni, adica in ziua precedenta, chiar la ora 13,00, inainte de ploaie.

Adica, Gabi Ruse a fost obligata sa intre, cu toate sarurile si vitaminele eliminate din corp dupa aproape 3 ore (cu incalzire) de stat in arena, imediat, iar cea cu care urma sa se confrunte era bine mersi odihnita, hranita corespunzator, in ultimele 28 de ore!

Poloneza a castigat cu 7-6 (10-8), 6-3, dupa 2h05′, dar trebuie spus ca primul set care a stors-o pe Gabi de ultima picatura de energie, la care s-a adaugat dezamagirea ratarii si frustrarea nedreptatii, a durat 1h17′! Daca tot tineau mortis sa se dispute partida marti, macar sa o fi lasat spre seara, la sfarsitul reuniunii, mai pe racoare. Ce tampenie! E de analele prostiei omenesti!

* De altceva nici nu mai am chef in aceasta seara, desi o alta romanca, Ana Bogdan, a devenit a 3-a compatrioata calificata in turul secund, dupa ce a invins-o cu 6-1, 6-1 (1h14′) pe australianca Storm Sanders, urmand sa o intalneasca pe ucraineanca Lesia Turenko (culmea, invingatoarea polonezei Frech, din calificari), invingatoare cu 6-2, 6-4 in fata rusoaicei Ekaterina Aleksandrova.