Imbatabila, desi a demarat mai greu, romanca Simona Halep si-a adjudecat, la prima participare, turneul de la Praga, impunandu-se in finala cu 6-2, 7-5, in 1h33′, in fata belgiencei Elise Mertens.

Adica nr. 1 a invins-o pe nr. 3 de la Prague Open, de 202.250 dolari, ceea ce inseamna ca reintrarea in circuit s-a facut destul de logic, cu adversare de soi, desi premiile sunt mici. De altfel, pentru succesul final, Halep, nr. 2 mondial, a primit 25.000 dolari si 280 puncte WTA, avand o prima saptamana de la revenirea in circuit, dupa peste 6 luni de pauza, cu un nou titlu, al 21-lea din cariera.

Asadar, acum Simona are de ales: US Open sau Roland Garros, dar se pare ca inclina spre o plecare peste Ocean, cu un prim turneu acolo, desi constanteanca este foarte grijulie cu sanatatea ei, vezi si JO de la Rio din 2016, la care a renuntat tot din cauza unei amenintari cu o epidemie.

Vom trai si vom vedea, evident este acum ca Simona Halep are o intrare in subiect perfecta, iar o jucatoare de genul ei, temeinica, perfectionista, creste ca Fat Frumos din poveste, din ispravi indeplinite. Mai ales ca a avut adversare dificile, bune pe zgura, cum este si aceasta Elise Mertens, nr. 23 mondial, 24 de ani, o tehniciana de buna calitate.

Ceva mai devreme, româncele Monica Niculescu/Raluca Olaru au fost învinse de perechea cehă Lucie Hradecka/Kristyna Pliskova cu 6-2, 6-2, duminică, în finala de dublu a turneului de tenis de la Praga (WTA), ramanand cu cei 5.000 de dolari adjudecati deja, pe langa cele 180 puncte WTA in aceasta proba.

Cu o colaborare reluata dupa o lunga pauza, Monica si Raluca au facut un turneu foarte bun, mai ales ca gazdele au fost cocolosite de organizatori, cam prea pe fata, jucandu-si precedentul meci cu o zi mai devreme! Scoala ceheassca si la smecherii, daca ne uitam bine…