* Inter Milano s-a calificat dupa un scor dincolo de orice discutie, în finala Europa League la fotbal, după ce a surclasat-o pe Şahtior Doneţk cu scorul de 5-0 (1-0), luni seara, la Dusseldorf, în a doua semifinală a competiţiei.

Inter a dat o lectie de eficienta maxima, de inteligenta si un model de pregatire fizica si tactica in toate cele 90 minute ale semifinalei şi s-a impus prin golurile marcate de Lautaro Martinez (19, 74), Danilo D’Ambrosio (64) şi Romelu Lukaku (78, 84).

* În finală, Inter o va înfrunta pe Sevilla, care a dispus cu 2-1 de Manchester United, duminică, la Koln. Ultimul act va avea loc vineri, la Koln.

Sevilla a cucerit trofeul de cinci ori (record). Inter a câştigat Cupa UEFA de trei ori, pierzând o a patra finală.

* Asa cum am intuit, tinand seama de precedentul JO-2016 de la Rio, Simona Halep, numărul 2 mondial, a anunţat pe Twitter că nu va participa la turneul US Open din cauza riscurilor sanitare legate de pandemia de COVID-19, alaturandu-se, de altfel, unei bune parti din Top 10 din ierarhia WTA: lidera Ashleigh Barty, Elina Svitolina, detinatoarea trofeului, Bianca Andreescu, Kiki Bertens, Belinda Bencic.

* “După ce am analizat toţi factorii şi ţinând cont de circumstanţele excepţionale cu care ne confruntăm, am decis să nu merg la New York pentru a juca la US Open. Am spus întotdeauna că voi pune sănătatea pe primul loc, de aceea prefer să rămân să mă antrenez în Europa. Ştiu că Federaţia americană de tenis şi WTA au muncit mult ca să organizeze turneul în siguranţă şi le doresc succes tuturor participanţilor”, a scris Simona Halep pe Twitter.

De altfel, chiar WTA a cam dat mutarea in plic jucatoarelor de varf, programand, nevoita fiind de pandemie, cele 2 turnee de Mare Slem practic unul dupa altul, punandu-le sa aleaga! Pentru ca US Open este in perioada 31 august-11 septembrie, iar Roland Garros, intre 21 septembrie si 11 octombrie. Concret, intre finala americana, pe hard, si primul tur la Paris, pe zgura, este doar o saptamana, cu tot cu zbor dificil transoceanic, riscurile de rigoare, in conditiile in care SUA, cu New York focar, au fost cele mai afectate de pandemie…

Sub titlul “Federația Ruptă de Fotbal: debandadă fără sfârșit la Casa Fotbalului! Noi decizii care șochează”, GSP semnaleaza o situatie incredibila: “La Casa Fotbalului continuă debandada care s-a instaurat de ceva vreme: Federația nu le-a mai prelungit contractele staff-urilor tehnice de la naționalele U15, U16, U17, U18 și U19, fără ca respectivii să fie anunțați de Mihai Stoichiță și cei din Comisia Tehnică.

FRF a decis să renunțe să mai aibă staff-uri tehnice la toate naționalele, în afara primelor două, cea de seniori și U21! În rest, antrenorii tuturor celorlalte au fost lăsați pe liber și în momentul de față nu mai există nimeni care să se ocupe de naționalele respective.

Începând de la U15 și până la U19, inclusiv, toți antrenorii care se ocupau de pregătirea acestora au devenit șomeri. Lor le expiraseră contractele în urmă cu o lună și jumătate și FRF a luat decizia de a nu le mai prelungi înțelegerile.”

Cred ca, totusi, trebuie un control psihic, sa vedem daca in sediul construit de Mac Popescu nu s-a instalat virusul nebuniei, dupa aiureala din Cupa, cu cartonasele si regulamentele care se exclud unul pe altul, cu sistem competitional aberant, semne de pierdere a oricarei urme de ratiune!