Traim, iata, intr-o tara schizoida, iar la aberatiile politice la care asistam zi de zi se adauga, cu asupra de masura, masurile luate de Federatia romana de fotbal, anuntate de mini-fotbal-presedintele Razvan Burleanu cu o seninatate de dereglaj mintal, pur simplu.

Nici nu stii ce sa alegi din elucubratiile acestor oameni care incalca orice idee de sport si bun simt. Iata o prima mostra: „Cine va avea restanțe va pierde cu 0-3! Barajele și meciurile de Cupă nu se reprogramează”.

Asta e in Liga 1, unde tarile care dau finalistele Ligii campionilor au programe de 34 (Germania) si 38 (Franta) meciuri, iar in Germania avem deja o restanta, Bayern Munchen are deja partida din prima etapa, din cauza de finala, Asta in timp ce la noi 6 echipe vor juca cel putin 40 de meciuri, alea din play-off, sau 48, cel putin, alea din play-out, pedepsite pentru singrul venit previzibil al cluburilor – drepturile de televiziune.

Iar toate astea in 9 luni calandelaristice, intre 21 august si 22 mai, fara a pune la socoteala cele vreo 5 pauze obligatorii ale datelor FIFA, pentru meciurile nationalei, fara meciurile de Cupa Romaniei si fara “generalul iarna”, cu terenurle noastre fara incalzire centrala, vetuste, fara a tine seama de deplasarile in conditiile grele ale Romaniei. Va rog sa observati ca in 9 luni avem cu totul cam 32 de saptamani.

Dar tampenia de-a dreptul, ca aberatia este deja o forma superioara de bazaconie, este cea in care se spune ca daca nu poti reprograma meciul-restanta il pierzi cu 3-0, ca la neprezentare. Or, in regulamentele gen varza ale fotbalului nostru la 2 neprezentari echipa “de vina” este eliminata din competitie! De vise rele, ai zice, dar stati, ca nu suntem nici pe departe in plin cosmar. Nici macar ca poti juca cu doar 13 jucatori pe foaie! Adica de la 5 modificari posibile in pandamie, poti juca acum, cand pandemia este departe de final cu doar 2 schimbari!

PS. Telenovela de mana a 7-a de la Dinamo continua naucitor. Don Pablo este reprezentat de un contabil de la Getafe, care se lauda ca a adus 300.000 la club, adica un pic mai mult decat suporterii, ramasi sa bata din buze, si cu banii luati. Pentru ca este greu de priceput ce e de fapt acolo, doar un element clar: fratii Negoita, inventiile tranzitiei si ale confuziei de nume la alegeri, sunt ghidonati de securistul cu vechi state de serviciu Constantin Anghelache, cel care l-a sfatuit atat de bine pe George Copos incat cofetarul a ajuns si in puscarie, iar Rapidul in tenebrele fotbalului romanesc!